2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Silverstone TJ-07 mod

Lepusztult állapotban várta a gépház a nagy munkát, de türelem és kitartás nélkül nincs eredmény.

[ ÚJ TESZT ]

Fogjunk hozzá

A szétszerelést követően szembesültem vele, hogy a trehány jelző enyhe kifejezés az előző tulajra, mivel az azonosíthatatlan folyadékon át, a beszáradt ételmaradványig mindennel találkoztam, nem beszélve a hanyag szerelésből adódó karcolást és deformálódást illetően.
Na de ide nekem az oroszlánt is felkiáltással, felszívott tüdővel és kitisztult elmével szépen szétszedtem a gépet.

Ezt követően nekiálltam a tervezésnek, aminek első fázisa az 5,25”-os bővítő helyet érintette. Azt már korábban eldöntöttem, hogy ebbe a gépbe nem építek ODD-t, mivel úgy is van ebből USB-s változat, másodsorban a külső megjelenést nagyban rontja egy ilyen megléte. Nyilván ez utóbbit is meg lehetett volna oldani esztétikusan, de nem tartottam fontosnak.
Elképzelésem a belső tér kialakításánál az esztétika mellett a funkcionalitás volt. Az előbb említett bővítő hely feláldozását követően, a számomra jól bevált és megmunkálható 1,5mm-es alumínium lemez jött szóba, illetve szerszám alá.

Törekedtem, hogy az illesztési élek tökéletesen passzoljanak, ami több mint egy órai munka után sikerült is. A rögzítését a házhoz próbáltam úgy megvalósítani, hogy az ne hivalkodjon a környezetében, ezért hernyó csavart alkalmaztam. A korábban a lemezhez rögzített U profilba menetet fúrtam és rögzítettem a házhoz.

A bővítő hely ilyen irányú leredukálása érintette az előlapi kivezetésre gyárilag készített tálcát, amit ehhez kellett igazítsak. A felhasználási igényeimhez mérten a front-panel kivezetésekből csak az USB-t és az e-SATA-t használom ( ezen sajnos utóbbi nincs), így a többit fájó szívvel, de likvidáltam.

( Több hazai és külföldi internetes fórumon kérdezték már tőlem, mivel hajlítom a lemezeket. Nos mivel még nem készítettem magamnak célszerszámot, ezért a pillanatszorítót és a gyalult élű keményfát használom, gumikalapács hozzáadásával.)

Arra külön kitérek, hogy az írásom akkor készült, mikor már a ház készen van, így bizonyos folyamatok nem úgy követték egymást, mint a cikkben szerepel, de sok olyan részlet van ( harisnyázás, lemezmunkák) amik sorozatban ismétlődtek, így én egy kicsit zanzásítva tálalom. Ezért elnézést kérek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kozmosz ajándék(b)a

    Óriási megtisztelteltetésben volt részem, ami még engem is alaposan meglepett...

  • Lian Li házból Cosmos II

    Egy leköszönő csúcskonfig váltásának története újrafelhasznált vízhűtéssel.

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

  • Egy HP Pro 3010 utóélete

    Bár a BTX rövid ideig élt, az első generációja használható ATX gyanánt is. Én pedig rajongok érte!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.