2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung Series 3 notebook

A Samsung NP350V5C-S02-es laptopját mutatom be az alábbi cikkben.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

A notebookot a dobozból kivéve megpillanthatjuk a szürke, szálcsiszolt fémhatású műanyag fedelét, ez szép, lakkozott felületű, azonban vannak szépséghibái, például az, hogy benyomható több ponton is, és ehhez nagy erőkifejtésre sincs szükségünk.

Amint kivettük és körbeforgatjuk, sok csatlakozót találhatunk rajta, kezdjük a jobb oldalról. Ott 2 db USB 2.0 csatlakozó, egy DVD író/olvasó, egy mikrofon aljzat és egy hangszóró csatlakozó található. Elöl egy SD kártya foglalat vehető észre, ha alaposan megnézzük a gépet, ez ugyanis alig vehető észre, ha asztalra letéve szemléljük a kis masinát. Ezen a gépen is vannak persze LED-ek, ez a touchpaddel egy vonalban vannak. Baloldalt 2 db USB 3.0 csatlakozó, egy HDMI aljzat, egy VGA csatlakozó, egy LAN kábel hely, és persze egy töltőcsatlakozó. A hátsó részen egy kivehető akkumulátor található, ez egy 6 cellás, 4400 mAh telep.

A gépet felnyitva egy matt felületű, 15,6 hüvelykes képernyő lapul, ez egy HD LED-es TFT megjelenítő, 1366 x 768 pixeles felbontású. Betekintési szöge oldalról egész jó, viszont alulról és felülről hamar invertálódnak a színek. Felette egy 0,3 megapixeles webkamera található mikrofonnal együtt. A felső panelen több helyen találhatók kis gumi „talpak”, ez örömteli, hogy nem műanyag pöcök, nem sérti meg a házat.

Az alsó részen egy szigetes magyar kiosztású billentyűzet található, nyomáspontja kényelmesnek mondható, felülete matt, de nem az a durva fajta, talán így kevésbé látszik meg majd az esetleges kopás okozta fényesedés.
Felül egy rácsos betét található, itt kétoldalt egy sztereó hangszóró bújik el, elég nagy hangja van, és szépen is szól, ha szabad ezt mondanom. A két zsanér mellettük kapott vájatot, stabilan tartja a fedelet, nem nagyon mozog még cipelés közben sem, de ha teljesen kihajtjuk (kb. 180 fok), ott már jobban hajlamos mozogni. Jobb felül egy kék LED-del megvilágított nagy ki/bekapcsológomb virít. Alul egy ezüst színű elem található, ez a csuklótámasz ugye és a touchpad is itt lett elhelyezve. Ennek két szélén is van egy-egy kis gumitalp, az érintőfelület elég nagy, de kicsit lehetne nagyobb is.

A billentyűzet szigete és a csuklótámasz találkozásánál két ponton enyhén megnyomva behullámzik az egész klaviatúra azon a részen, ez sem épp egy pozitívum.

A laptop alján 4 gumiláb található, és mielőtt elfelejteném leírni, alulról nézve jobb oldalt található a szellőző rácsa. Alul külön levehetünk két elemet, az egyik a WiFi modult rejti el, a másik pedig a HDD-t és a RAM-ot takarja. A gép pontos méreteit a végére hagytam, számokban megadva 372,5 x 243 x 33 mm, ez szerintem nem vészes, és még a hozzá tartozó 2,5 kg-os tömeg sem az.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.