2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Samsung i8000 avagy Omnia II

Avagy minden újradefiniálva

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Ha multimédia akkor először jut eszünkbe a zenehallgatás, a kamerázás, videólejátszás.
Hát akkor vegyünk szépen sorba ezeket:

Zenehallgatás:
A készülék nagyon jól szól. Sokkal hangosabb mint az előző Omnia volt véleményem szerint. Hangminősége kiváló, zenelejátszás közben recsegés nem tapasztalható. A hozzá mellékelt füles is jól szól.
Ha zenelejátszás akkor Touch Player. Igen itt sem kell használni a WM által használt WMPlayer, hiszen a Samsung készített egy sokkal jobban kidolgozott, szebb UI-val rendelkező lejátszót.
Ha kicsit megnézzük ezt a programot akkor láthatjuk, hogy egyszerre elérhetjük innen a zeneszámainkat, videóinkat, lejátszási albumainkat is. A zeneszámokat nézhetjük ömlesztve, valamint albumokban is. Az album nézet is nagyon szép, színes. Ha van olyan zeneszámunk, melyhez nincs albumkép rendelve, akkor is színesen jelenik meg az "album kép", tehát nem egyhangúan.

Kamerázás:
A készülék 5MPx-es kamerával rendelkezik. A vele készített képek nagyon szépek, nem elmosódottak. Nagyon szépen visszaadja a színeket. Már-már majdnem közelíti egy digitális kamera képminőségét, de azért természetesen professzionális fotók készítésére, ne várjunk. Viszont mindennapi használathoz nagyon megfelelő, sőt PDA-hoz képest átlagon felüliek a képek. Nagyon szépek egyszóval :)
Kamerázási beállítások:
Kép felbontása:
2560 x 1920 (5Mpx)
2048 x 1536 (3Mpx)
1600 x 1200 (2Mpx)
640 x 480 (0.3Mpx)

Tudunk beállítani bizonyos helyzethez beállításokat, a teljesség igénye nélkül:
Személy
Éjszakai
Szöveg
Sport

Beállítások közé tartozik még:
Fehéregyensúly
Effectek (pl. szépia)
ISO érzékenység
Időzítő
stb...

Készíthetünk egyszerű képet, panoráma képet, fókuszálhatunk mosolyra, mosaic képet, folyamatos képsorozatot, valamint action mód is van a készülékben, bár erre még nem tudtam rájönni, hogy igazán mire való.

Videózás:
A felvett videóminőség is tökéletes.
Videózási beállítások:
Videó felbontása:
720 x 480 (DVD minőség)
640 x 480
320 x 240
176 x 144

A szokásos dolgok:
Videó minőség állítás, időzítő, fehér egyensúly, különböző videózási effektek, mint pl. sepia, de ezzel még nincs vége a sornak.

Videólejátszás:
A videólejátszás minősége csodálatos, az AM-OLED kijelzőnek hála, a színek is gyönyörűek. A kijelzőt elforgatva az egész képernyős videólejátszás jelenik meg. A videók nem akadoznak, nincs fagyás, szaggatás. Videó lejátszás közben a hang követi a képet. Nincs olyan, hogy a kép előbbre jár már mint a hang. Egyszóval nagyon jó ez is.

Itt említeném meg az egyik nagyon jó alkalmazást, mely nemes egyszerűséggel a Video Editor nevet viseli. Szinte (asztali) számítógépes videó vágásra képes. Hangot helyezhetünk el a videó alá, írhatunk rá, szerkeszthetjük. Egyszóval nagyon sok mindenre képes ez a kis alkalmazás, szerintem lehetne neki nyitni egy külön oldalt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.