2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Samsung i8000 avagy Omnia II

Avagy minden újradefiniálva

[ ÚJ TESZT ]

Böngészés és billentyűzet

A készüléken alapból kettő böngésző található:
Internet Explorer
Opera Mobile

Ezen kettő közül én csak az utóbbit használom, mert az IE-nél sokkal jobban bejön (bár szerintem ezzel nem csak én vagyok így) :
Főbb tulajdonságai:
- Tab-os böngészés
- Kedvencek
- Gyorsabb mint az IE
- Kidolgozottabb UI (mint írtam az elején, ez még a 6.1-es WM szóval a 6.5-s IE-ről nem nyilatkozom)

A weblapokon úgy lehet nagyítani, hogy az ujjunkat hosszasan a weblapon tartjuk majd felfelé toljuk, ezzel nagyítunk a lapon, ha lefelé húzzuk akkor a lapon kicsinyítünk.
Fontos tulajdonság még, legalábbis nekem az, hogy van olyan funkció, hogy minimize, ezzel a program továbbra fut a háttérben (természetesen memóriát is foglal ) és így bármikor újra megnyithatjuk pillanatok alatt azt az oldalt ahol éppen tartottunk.

Itt térnék ki az egyik nagyon fontos tulajdonságra a készüléknél:

A Billenytűzet:
Minden ember különböző nagyságú ujjakkal rendelkezik, ezért nagyon macerás lehet a nagy ujjuaknál a kezelése az érintőképernyős billenytűzet kezelése. EZ NEM ÍGY VAN! A készüléken található billentyűzeten nehézkes félrenyomni, hacsak nem készakarva szeretnénk ezt tenni. Álló módban is tökéletes, de ha qwertyt választunk és a készüléket elfordítjuk óriási billentyűzetet kapunk, melynek a pontossága tökéletes. Emiatt nem igazán kell gondolkodnunk a készülék megvételén.

Álló módban...

... és fektetve.

Az akkumulátor:
A készülékben egy 1500 MAh-os akkumulátor teljesít szolgáltatot... akarom mondani, hogy nagyon jó szolgálatot. Az én készülékem (biztos, hogy sokan nem fogják elhinni, én sem igazán hiszem el ;) ) 1 hétig kibírja kevesebb használat mellett, ami kb. naponta 15-20 perc telefonálást, sok szórakozást jelent. A feltűnően sok akkumulátor idő köszönhető talán a keveset fogyasztó AM-OLED kijelzőnek. Szerintem aki sokkal többet használja, mint én (legalábbis nekem úgy van , ha többet használom), annak is kibír legalább 4 napot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.