2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Tab 7" (P1000)

Információk a kisebbik Samsung Galaxy Tab-ról általánosan, de kellő alapossággal.

[ ÚJ TESZT ]

Főzött, custom romok

Overcome Kratos v3.1.0 /2011.08.06./

Bár azt írtam fentebb, hogy csak gyári romokkal foglalkozok, itt mégis kivételt teszek.
Nagyon sokan dicsérik ezt a romot: akku ideje, sebesség, használhatósága miatt. Mivel volt 1-2 apróbb problémám a stock rommal, ezért rávettem magam erre a romra.

A telepítés menete:

Telepítése a fent leírtak szerint, tehát szükségünk van a stock JQ1-es 2.3.3-as romra, vagy az Overcome által javasol és a leírásukban is szereplő 2.3.3 StockSafe romra.

1.- Le kell töltenünk az Overcome romot, szerencsére létezik No Wipe változat is.
Overcome V3.1.0 KRATOS Wipe
Overcome V3.1.0 KRATOS NoWipe
kis kiegészítés:
Wipe: full töröl mindent a tabrol, ezt tartják egyébként a "tisztább", stabilabb megoldásnak, ekkor ugyanis egy teljesen szűz rendszered lesz. (az overcome flesselése előtt célszerű lementegetni a cuccainkat a tabrol és csinálni egy full gyári visszaállítást)

No Wipe: ennél a változatnál nem kell semmit visszaállítanunk, mentenünk és ez nem is fog semmit gyalulni a tabunkrol. Ezt sokan instabilnak hiszik, szerintem használható nincs vele semmi gond. Tehát ezzel megmarad minden adatunk/beállításunk/programunk.
2. -Felmásoljuk a tab sd kártyájára (én a belsőre másoltam a no_wipe-osat, a wipe-osat, lehet célszerűbb a külső SD-re). Ezután újraindítjuk a tabot cwm recovery módban. (hangerő fel + power gomb, vagy CWM-menüből "Reboot/ClockWorkMod")
3.- CWM-ből telepíthető "install tip from SD card" menüpont alatt, itt tallózzuk be az Overcome romot, majd várunk a folyamat végéig és restart. [link] [link]

Az első indítás nagyon sokáig tart, nem kell megijedni, illetve a samsung logó az ami sokáig fog egy helyben állni, ám közben robot hangon tájékoztat minket a tab/rom, hogy éppen mit is csinál.

Innentől, nincs is más dolgunk, mint használni.

OC/UV támogatottsága nagyon jó ennek a romnak/kernelnek, a SetCPU programmal tág keretek között állíthatjuk a feszültségeket/órajelet és profilokat hozhatunk létre, szerintem érdemes kipróbálni.

Szerencsére az Overcome csapata nem alszik, így kikerült egy újabb remekművük:

Overcome 7 Series v4.0.0 /2011.10.23./

Tulajdonságok, változások: [link]

Itt is a megszokott NoWipe és Wipe -os változat is elérhető.

Telepítése a fent leírtak szerint, tehát szükségünk van a stock JQ1-es 2.3.3-as romra, vagy az Overcome által javasol és a leírásukban is szereplő 2.3.3 StockSafe romra, amire CWM-ből telepíthető az új Overcome.

Sokaknak jelenleg a Kratos fut a tabjukon, nekik természetesen nem kell mindent előröl kezdeniük, frissíthető az új rommal a tab.

Overcome 7 v4.1.0 /2012.01.06./

Tulajdonságok, változások: [link]

Az előző verzióhoz képest az egyetlen érdemi változás, hogy a nemrégiben megjelent legfrissebb romra: a 2.3.6-os JQ8-ra épül. Sajnos a JQ8 gyári változatában jelen van egy bizonyos wifi-bug (hajlamos eldobálni a wifi kapcsolatot), amivel ennél a romnál is találkozhatunk.

Ehhez szerencsére el is készült egy CWM-ből flesselhető patch: [link]

Itt is a megszokott NoWipe és Wipe -os változat is elérhető.

Telepítése itt is a lent leírtak szerint, tehát szükségünk van a stock 2.3.3-as romra, vagy az Overcome által javasol és a leírásukban is szereplő 2.3.3 StockSafe romra, amire CWM-ből telepíthető az új Overcome.

Akiknek jelenleg valamelyik előző Overcome fut a tabjukon, nekik természetesen nem kell mindent előröl kezdeniük, frissíthető az új rommal.

Azóta történt

  • Vodafone Smart Tab III 10

    A Lenovo által gyártott alapszintű tablet inkább olvasásra és böngészésre való, mint a multimédiára.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.