2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Returnil System Safe 2011 Free

avagy tiszta rendszer minden rendszerindításkor és mindez ingyen...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az Internet amennyire áldás, annyira „átok” is lehet egyben. Napjainkban hihetetlen mennyiségű veszélyes program/weboldal található a világhálón, amivel előbb-utóbb minden felhasználó szembesülni fog. Egy (nem Dakota) mondás szerint, kétféle felhasználó létezik, az, akinek már volt vírusfertőzése, és az, akinek majd lesz. Naponta olyan nagy számban jelennek meg káros programok, hogy ezzel, az erre „szakosodott” védelmi szoftvereket gyártó cégek sem képesek felvenni a „versenyt”, követni a tempót. Bár mindent elkövettek/elkövetnek, újabb és újabb technológiákat dolgoztak/dolgoznak ki (mintaalapú azonosítás, heurisztika, proaktív védelem és a napjainkban oly divatos Cloud technológia vagy Sandbox, stb.), de ennek ellenére sem tudnak 100%-os védelmet nyújtani. Az un. Cyber-bűnözők már régóta rájöttek/tudják, hogy a védelem leggyengébb láncszeme, maga a felhasználó. Az illegális szoftverhasználat utáni „vágy”, az alapvető szakmai ismeretek hiánya, a naivitás, vagy csak az egyszerű emberi kíváncsiság, mind-mind a számítógépes bűnözők malmára hajtják a vizet.

Nos, a bemutatásra kerülő Returnil System Safe 2011 Free sem képes, az emberi tényezők kiküszöbölésére (nem véd meg attól, hogy a felhasználó önként kiadja személyes adatait, stb.), de arra alkalmas (megfelelő használat mellett), hogy minden alkalommal, amikor bekapcsoljuk gépünket, akkor egy tiszta, fertőzésmentes rendszer induljon el.

Mi is az a Returnil System Safe 2011 Free? (továbbiakban RSS)

Egy olyan, otthoni használatra ingyenes alkalmazás, amely egy Antivirus/Antimalware (F-Prot motor) és egy virtuális rendszer kombinációja. Együttesen így biztosítja, hogy a számítógép védve legyen különböző típusú vírusokkal és a nem kívánt rendszermódosításokkal szemben.
Az RSS egy másolatot készít a rendszerről (klón). A gép bekapcsolását követően nem a valódi OS indul el, hanem annak a klónja, amiből a felhasználó nem vesz észre semmit, ugyanúgy végezheti a munkáját, ugyanúgy használhatja programjait, böngészhet az interneten, stb. mintha az eredeti OS futna. Ha bármilyen módosítást végrehajtunk (vagy teszi ezt egy kártevő), akkor annak nincs kihatása az eredeti rendszerre, hisz csak a klónja fut. Egy egyszerű újraindítás és minden módosítás a múlté, ezáltal a kártevő és az általa elvégzett módosítások is, mintha meg sem történtek volna.

Pontosan melyik RSS változatról szól ez a cikk?

Program: Returnil System Safe 2011 Free
Verzió: 3.2.10351.5418-REL3
Gyári oldal: [link]
Verziók összehasonlítása: [link]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.