2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Részletesen a Google+-ról

A Google+ a Google közösségi oldala, mely hasonlít a Facebookra, de átláthatóbb, egyszerűbb.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Habár rendszeresen olvasom az informatikai oldalakat, eddig sehol sem láttam részletesnek nevezhető cikket a Google+ kapcsán. Akik eddig írtak róla, azok általában nagyon kevés dolgot említettek meg, nagyon sok fontos dolgot kihagytak, tapasztalat szempontjából pedig főleg hiányos írások vannak.

Ezért döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket. Természetesen én sem egy 100 oldalas beszámolót fogok írni róla, minden részletet kivesézve, de a Google+ mindenképpen megérdemel annyit, hogy 5-6 oldalon felsoroljam a legfontosabb jellemzőit és a vele kapcsolatos tapasztalatokat. Ezt az írást a tapasztaltabb Google+ felhasználóknak is érdemes végigolvasni, ha az eleje untatja is őket, utána több olyan dolgot is megtudhatnak ami számukra is újdonság, vagy éppen hasznos lehet.
A legvégén pedig néhány hasznos tipp a Google+ követőkkel, közösséggel kapcsolatban, ami egyébként minden közösségi oldalon jól fog jönni!

A Google+ a Google által létrehozott közösségi oldal. Az elérhetősége https://plus.google.com. Körülbelül 2011 júniusától kezdve meghívással már könnyen lehetett Google+ profilhoz jutni, majd ezután 1-2 hónappal mindenki szabadon regisztrálhatott.
Azóta számtalan kisebb-nagyobb változáson ment keresztül az oldal és valószínűleg továbbra is behoznak majd újabb lehetőségeket.

Menüje ~100%-ig magyar, ezt főleg azok miatt írom, akik külföldről kezdik el használni vagy akik angol nyelvű operációs rendszert használnak, mert ez esetben könnyen előfordulhat, hogy az angol felület jön be a magyar helyett.
A Google+ felhasználók száma viszonylag gyorsan emelkedik, köszönhetően annak, hogy nagyon sok embernek feltűnik a Google kereső felső fekete csíkjában a furcsa Te felírat (főleg amikor még egy hatalmas kék nyíl is oda mutatott).
A másik, hogy az emberek már jól ismerik a közösségi oldalakat, és végül amiatt is, mert nagyon sokan megkedvelték. Aki nagyjából végig olvassa ezt a cikket, az látni fogja, hogy nagyon nagy potenciál van ebben a szolgáltatásban, már csak amiatt is, mert blogolásra is nagyon jó a Google+.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.