2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Razer Mamba bemutató

Habár már rég került bejegyzés a nevem mellé, most egy olyan lehetőséget kaptam, amely egyszerűen...

[ ÚJ TESZT ]

Firmware Update

A firmware-frissítéshez szükségünk lesz egy ’Razer Mamba Firmware Updater’ nevű programra is. Ezt ugyanúgy, mint a drivert, letöltjük és feltelepítjük.

Indulás után kapunk egy figyelmeztetést, amely szerint hasznos, ha van egy másodlagos egerünk, mert a frissítés folyamán az egér ideiglenesen működésképtelen lesz.

Az updater tulajdonképpen egy varázsló is egyben, minden műveletről részletes leírást kapunk, így a használata alapesetben nem okozhat gondot senkinek. Az első képernyő egy kis leírást tartalmaz arról, hogy mi is fog történni. Először az egér, majd a dokkoló firmware-jét fogjuk frissíteni.

Az egér frissítésekor fontos, hogy kábeles üzemmódba kapcsolódjunk, a bekapcsoló gomb ’OFF’ állásban legyen, a kábel a gépben, a másik fele pedig a párosító gomb nyomva tartása közben kerüljön az egérbe. Ez azért fontos, mert ekkor a Windows telepít egy ’BootLoader’ névre keresztelt USB eszközt. Itt kezdődik az egér firmware-frissítés előtti állapota. Ha ez nem sikeres, akkor addig próbálkozzunk, amíg nem jön össze, mert ha a BootLoader-hez nem tud csatlakozni, akkor a frissítés is ugrott.

Az update akkor sikeres, ha a program azt írja ki, hogy ’Mamba Mouse is in Bootloader mode’. Ekkor neki is lát a memória törlésének, és az új szoftver visszatöltésének.

Ugyanezeket el kell játszanunk a dokkoló egységgel is, és már készen is vagyunk. A driver okosan kiírja, hogy 1.07 az aktuális firmware.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.