2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Oakley kisokos

Az írással szeretnék egy kis segítséget nyújtani leendő és jelenlegi Oakley tulajdonosoknak.

[ ÚJ TESZT ]

Gyártástechnológia, anyaghasználat

Az Oakleynál alkalmazott anyagok és technológiák

Az alábbi videón megnézhetitek, hogy milyen módon tesztelik a lencséket: ANSI Z87.1 teszt

High Velocity Impact Test

A szemüveg lencséjére ~30 cm távolságból pneumatikus ágyúval egy 1/4"átmérőjű (6,35 mm) acélgolyót lőnek ki 105 mph (168kmph) sebességgel.

High Mass Impact Test

A szemüveg lencséjére egy 500 grammos, 5” (12,7 cm) hosszú és 1” (2,54 cm) átmérőjű acéltüskét ejtenek 130 cm magasról.

Polaric Ellipsoid Lencsegeometria

Ahogy az XYZ Optika biztosítja a periferiális látásélességet a dual-lencsés kereteknél, az OAKLEY POLARIC ELIPSOID lencsegeometriája az egylencsés szemüvegeknél minimalizálja az optikai torzítást. Ilyen lencseforma, az M-Frame, és a Zero. Más a lencse görbülete horizontálisan és vertikálisan nézve. A szabadalmaztatott lencsegeometria a hajlított lencse minden pontján az emberi szem követelményeinek megfelelően helyezi el a fényt. Ez teszi lehetővé, hogy az Oakley olyan hajlított lencsés sportszemüveget gyártson, amely maximalizálja a látóteret, miközben véd a nap, a szél, továbbá oldalirányú ütések ellen

XYZ Optika

A szemüvegeknél az X jelzés az ívelő palástot, az Y a függőleges palástot, a Z a mélységészlelést jelenti. A hajlított, lencseformák optimalizálják a lencse periferikus látóterét és a szem védelmét, de ilyen szélsőséges kontúrok optikai torzítást eredményeznének a fénytörés következtében. Az Oakley XYZ Optikája a lencsék hajlítását precízen, minden ponton az emberi szemhez igazítja, és ezzel megakadályozza a torzítást. A szabadalmaztatott geometria bármely látószögben, még periférikusan is biztosítja az éleslátást. Ennek az előfeltétele a 3-dimenziós optikai korrekció, amely túllépi a hagyományos szemüvegeknél alkalmazott 2-dimenziós technikát.

High Definition Optics (HDO)

A geometriaszabadalmak, a felsőbbrendű optikai tisztaságot biztosító tiszta PLUTONITE™ lencseanyag, a legmodernebb formák és gyártási technológiák teszik lehetővé, hogy az Oakley olyan szemüvegeket készítsen, amelyek megőrzik a lencse prizmahatás, prizmatikus egyensúlyhiány, törő érték, asztigmatikus hatás és képélesség korrekcióját. Megfelel az ANSI Z87.1 szabvány optikai teljesítményre vonatkozó követelményeinek. Az OAKLEY szemüvegek nemcsak megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, de túl is lépik azokat.

Plutonite™

A könnyű PLUTONITE™ nevű anyag, amelyet a lencsék gyártásához használnak exkluzívan, első osztályú kényelmet nyújt viselőjének, ugyanakkor véd az ütésektől, illetve az ultraibolya sugárzástól. Megőrizve az Oakley szemüvegek bizonyított biztonsági mutatóit, 100%-osan gátolja az összes UVA, UVB, UVC és káros kékfénysugarakat. A PLUTONITE™ az egyetlen lencseanyag, amely a cég által alkalmazott gyártási technológia és digitális tervezés követelményeinek meg tud felelni.

Iridium Lencse

Az Oakley Iridium lencséjének védőrétege lehetővé teszi viselője számára, hogy bármilyen fényviszonyra ráhangolódjon. Túlhevített fémoxidok molekuláris szinten kötnek a lencséhez, egy tartós, egyenletes szűrőréteget képezve, amely optimalizálja a kontrasztokat és minimalizálja a tükröződést. A bevonat, amely az adott fény 9-92%-ának átengedésére képes speciálisan úgy van kiképezve, hogy a visszaverődés, a fényáteresztés és elnyelés közti optimális egyensúlyt megtartsa a környezeti viszonyoknak megfelelően.

Polarizáció

A Oakley polarizációs technológiája meghaladja az ipari szabványértékeket mind élesség, mind teljesítmény, mind tartósság szempontjából. Gyakori technika, hogy rétegeléssel viszik fel a polarizációs réteget a lencsére (ragasztót használnak a lencse és a polarizációs réteg között), amely a vizuális tisztaságot csökkenti és növelheti a torzítást. Az Oakley túlnyomásos öntvényezéssel injektálja a lencse anyagát a szűrő köré. Ez a folyékony fúzió molekuláris szinten létrejövő kötődést hoz létre, maximalizálva a szűrő teljesítményét.

Keret Összeállítás

A szerkezeti anyagok területén történt áttörések miatt az Oakley képessé vált arra, hogy olyan szuperkönnyű, nagyteljesítményű szemüvegkereteket gyártson, amelyek védelmi és kényelmi szempontból is kiválóak. Az O Matter keretek polimerei úgy vannak összeállítva, hogy azok tartósak legyenek és kontrolláltan rugalmasak annak érdekében, hogy növeljék viselőjének biztonságát az ütközések esetén. Ahhoz, hogy az Oakley a szuperkönnyű, szupererős Wire keretetcsaládot előállítsa, 5-féle fémösszetevőt kellett egyetlen fémmé olvasztani (C5). Mindkét keret anyaga ellenáll az ibolyántúli sugárzásnak, a nedvességnek, hőhatásnak és kémiai behatásoknak.

X-Metal

Az Oakley X-Metal keret a világon az egyetlen 3 dimenzióban tervezett, hypoallergén anyagból készült keret, amit egy speciális négykomponensű fémötvözetből készítenek, amely titánt is tartalmaz. Rendkívüli erő-súly aránya maximális kényelmet és tartósságot biztosít. Ahhoz, hogy a pontos optikai geometria megmaradjon, a gyártás során az alkatrészeket speciális röntgennel átvilágítva olyan komputerprogram ellenőrzi 5 tengely mentén, amely 0,0005-es pontosságot tud tartani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.