2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Észak-Karolina, a "Tar Heel State"

a leglátogatottabb pihenőhely az USA-ban. A tengerparttól kezdve a hegyvidékig minden megtalálható benne.

[ ÚJ TESZT ]

CHARLOTTE, AZ EGYETEM-VÁROS

Legnépesebb városa Charlotte, (Legújabb becslések szerint 2 389 763 fő a lakossága a külvárost is beleszámítva.)

Charlotte az otthona számos neves egyetemnek és főiskolának. Itt van a Johnson & Wales University, Queens University of Charlotte, Johnson C. Smith University, Charlotte School of Law, és a University of North Carolina.

Charlottban született (1918 november 7-én) a világhírű evangélista, Billy Graham, aki 1948 óta világszerte millióknak hirdeti Jézus Krisztust, Isten megváltó szeretetét, köztük az Amerikai Egyesült Államok él-vezetőinek, elnökeinek is. Többségüknek személyes leki gondozója, tanácsadója is volt. A képre kattintva Billy Graham egyik fiatalkori prédikációjából láthatunk részletet.

Billy Graham intelligenciájának, végtelenül szerény és szelíd, de határozott jellemének, frappáns humorának köszönhetően az USA elnőkei (Harry S. Truman-tól kezdve Barack Obama-ig ) mindig őt kérték fel imára a Fehér Házban. A lenti képen a Charlottban levő a Billy Graham könyvtár látható.

1989 július 31-én 90000-es tömegnek prédikált Magyarországon. (Sok könyve magyar nyelven is kapható.) Megromlott egészsége és előrehaladott kora miatt már csak igen ritkán mozdul ki otthonából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.