2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - telefonos fényképező

Rövid ideje vagyok együtt a készülékkel, ennek ellenére eddig nagyrészt meg vagyok elégedve vele.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

A készülék átlagos idejű bootolása után megpillantjuk a gyönyörű színekkel és mély feketével operáló AMOLED technológiájú kijelzőt. Bár felbontása csupán 360x640 pixel, ehhez a képátlóhoz szerintem bőven elég a 210 ppi-s érték. A kijelző egyébiránt Gorilla Glass védelemmel ellátott, így nagyobb eséllyel száll szembe a karcokkal.

Az AMOLED technikának van még egy áldásos hatása, amit a Nokia fel is használt, mégpedig a készenléti kijelzés. Az áruházból letölthető a Sleeping Screen nevű program, ennek segítségével igazi világító képernyővédőket készíthetünk (példa a fenti képen), így egy gomb megnyomása nélkül értesülhetünk az új eseményekről. A közelségérzékelőnek köszönhetően a zsebünkben lekapcsol, így spórolva az energiával.

A gép lelke egy 680 MHz-es ARM 11 technológiájú processzor, munkáját egy Broadcom BCM2727 típusú GPU segíti, a Belle rendszernek köszönhetően sikerrel. A beépített memória 16 GB-os, ezt microSD kártyák segítségével bővíthetjük, ezekből hivatalosan maximum a 32 GB-osakat fogadja el. A RAM mennyisége 256 MB.

Maga a szoftver nem közvetlen konkurense az iOS / Android vonultnak, hiszen nem egy mai példány, de a mindennapos használat során ennek nem sok hátrányát érezzük, kevés kivételtől eltekintve gyorsan teszi a dolgát, csak pár erőforrásigényes alkalmazás indításához szükséges hosszabb idő.

A kezdőképernyő telepakolható widgetekkel, ezeket meghatározott helyekre tehetjük, elkerülve ezzel az összevisszaságot. A Belle Refresh szoftverrel érkezett néhány hasznos példány, végre többféle óra közül válogathatunk illetve kapott az időjáráselőrejelző program is saját widgetet. Lehetőség van több oldal felvételére, viszont azt fölöslegesnek találtam hogy minden oldalhoz rendelhető külön háttérkép, főleg azért mert így ha csak egyet akarunk használni akkor minden oldalon külön át kell állítani, ami elég macerás tud lenni sok oldal esetében.

A konkurenciához hasonlóan a felső állapotsort „lehúzva” itt is egy gyorsmenüvel találjuk szembe magunkat, itt néhány fontosabb funkció vezérlésére nyílik lehetőség.

A menü gyors, lehetőség van mappák használatára is benne, ami hasznos segítség, hiszen gyárilag is rengeteg ikon található itt, amiből egy-két darab csak hivatkozás, ami fölöslegesen foglalja a helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.