2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - telefonos fényképező

Rövid ideje vagyok együtt a készülékkel, ennek ellenére eddig nagyrészt meg vagyok elégedve vele.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Be kell vallanom, kezdetben mind az Apple, mind a Nokia telefonjairól volt egy pár előítéletem, amik szerencsére nagyrészt alaptalannak bizonyultak pár hét használat után. Kipróbálás nélkül ezért sem szoktam szidni a termékeket a fórumokban, hiszen az ember érdemben csak akkor tud szubjektíven nyilatkozni a sebességről, használhatóságról.

Ez a készülék valahogy mindig is tetszett, bár távol maradtam tőle, aminek nagyrészt az akadozós és régies felület volt az oka. Volt a baráti körömben egy-két példány, amin aztán szépen nyomon tudtam követni a Symbian fejlődését. A fejlődés pedig a készülék korához és az első szoftver akadozásaihoz és fagyásaihoz képest hihetetlen mértékű volt. Jómagam a Belle frissítés érkezése és annak kipróbálása után kezdtem komolyabban nézegetni a hirdetések között a készüléket, ezzel már szinte minden hátrányt kiküszöböltek a fejlesztők a szoftverrel kapcsolatban.

Nemrég sikerült is hozzájutnom egy gyakorlatilag új példányhoz, aminek elsősorban a gyönyörű ezüst színe fogott meg, aztán a rengeteg tartozék és pár videó megnézése adta meg a kegyelemdöfést, megtörtént a csere.

A doboz nem különösebben nagy, főleg annak fényében hogy mennyi tartozékot is kapunk a készülék mellé. A hagyományos leírások-töltő-adatkábel trión kívül egy minőségi távirányítós headset, valamint USB OTG-kábel és egy miniHDMI-HDMI átalakító is helyet kapott a csomagban, ami mindenképpen örömteli.

Már a készülék első szériájának a bemutatásakor is kiemelkedő volt a készülék kialakítása, anyagminősége, tehát ezt a részt nem érheti kifogás, megmunkálásban abszolút az élmezőnybe tartozik. A ház nagyrészt fémből van, ami szerintem kissé sérülékennyé teszi a készüléket, én szilikontok nélkül a zsebembe is alig merném beletenni, asztalra meg pláne nem, a kitüremkedő kamera sem partner az utóbbi műveletben.
Túl sok gomb nem zavarja az összképet, mindössze hangerőszabályzó, bekapcsoló, fényképező és egy menügomb kapott helyet a telefonon, egy, a kijelző feloldására szolgáló csúszka társaságában. Csatlakozóból már több van, megtalálható rajta microUSB, microHDMI, 3,5 milliméteres jack és a hagyományos Nokia-féle töltőcsatlakozó is, utóbbi gondolom kompatibilitási okok miatt került rá. A masszív kialakítás eredménye az is hogy nem vehető le a hátlap, így a SIM kártya és a memóriakártya helye a készülék oldalán van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.