2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MSI X340 - ízléses dizájn

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutató az MSI legújabb, ultrahordozható notebookjáról.

[ ÚJ TESZT ]

Küsőség

Kezeimbe került a legújabb MSI termék vonal egyik képviselője, az X-Slim széria hazánknak készült dararabja. Meglepetés az MSI részéről, végre valami új, dizájnos, változatos, nem pedig a régi kocka kialakítás. Valami előre mutatás, hogy képesek megújulni . A Wind-del kezdődőt, és itt a következő tökéletes példánya ennek. Talán itt sikerült nekik ötvözni a könnyedséget, eleganciát, divatot.

-+Video+-

Külsőség:

A szokásos kettős dobozban érkezik a készülék. Benne, lemezek, dokumentáció, garancia. S maga a leheletvékony notebook. Csomagolás méretéből következik, hogy van olyan verzió, ami táskát is tartalmaz, - ez nem, sajnos. Fekete, teljesen fekete, alul, felül. A fedél kapott valami csillámpor jeleget még, tetszetős megoldásnak tűnik, nem hivalkodó. Maga a notebook 2 cm vastagságú átlagosan, marketing szerint 0,6 cm is előfordul rajta. Igen, az elején az ékes kialakítás miatt. Tényleges vastagságát az RJ45 csatlakozó beépítése miatt nem lehet a végtelenségig csökkenteni. Így maradjunk a 2 cm vastagságnál.

Az a kevés csatlakozó, ami rajta van, jobb, és bal oldalán helyezkedik el.
Jobb oldalt: D-SUB, RJ45, HDMI, kártyaolvasó
Bal oldalt: Töltő, hang ki és bemenet, 2db USB.

Fedél kinyitását-zárását a kijelző felső sarkaiba beépített mágnessel oldották meg. Illik középen megfogni nyitásnál, mert különben igen érdekes szöget vesz fel a kijelző, nehogy eltörjön. Kb. 140 fokig lehet hátra hajtani a kijelzőt. Csuklós kialakítású. Negatívum, valamit leejtve az asztalra, hosszan libeg az egész panel. Hmmmmm.

Kinyitva elénk tárul a 13,4” LED-es kijelző. Fényes kijelzőt egy fényesebb fekete keret öleli körül, ami tartalmaz egy beépített mikrofont, és webkamerát. Ezzel szemben a billentyűzet matt kialakítást kapott. Egyedüli érdekessége az Í betű elhelyezése, - szóköz mellé került. Ctrl és Fn gombot pozíciója is rendben van. Jobb felső sarokba került a bekapcsoló gomb.

Maga a billentyűzet mérete rendben van, egy kivetni való van benne, hullámzik lenyomásnál az egész, mintha lógna a levegőben. Ezen még sok javítani való lenne sajnos.
Hatalmas méretű egérpad került Beépítésre. Kicsit balra eltolva a középvonaltól. Balkezesség másik átka, itt melegszik az egész készülék legjobban. Teljes terhelésnél folyamatosan emelgetni kell a kezünket, mert süt. Plusz halhatóvá válik a ventilátor is. Ami folyamatos üzemnél kicsit már zavaró.

Egérpad alá, a legvékonyabb részhez kerültek, (az ékhez) visszajelző ledek (wlan, hdd, stb). Hideg fehér fénnyel világit, de nem zavaró szerencsére.

A készülék alja, teljesen sima, négy pici 2mm gumilábon áll az egész készülék. Illetve látható a nagyméretű, és ultra vékony 2150 mAh akkumulátor. Négycelláss verzióval érkezett, de létezik nyolccellás verzió is hozzá. Ebben a formában az akkumulátor (Everest Stability Test plusz wlan) kb. 130-140 percet bír t ki mielőtt kikapcsolt. Ennyi idő kell ahhoz is, hogy feltöltsük teljesen. Energiatakarékos üzemmódban, bő órával bírja tovább szuflával az akkumulátor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.