2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MSI Big Bang Xpower II & X79MA-GD45

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Msi X79 Big Bang Xpower II és az X79MA-GD45 bemutatója. Jóval kisebb méret és árcédula, de van különbség?

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Maga a Sandy Bridge-E igen komoly erőt rejt magában, még alap használat esetén is. De tuningolva meg aztán igazán bősz lesz.
Ahhoz hogy ténylegesen ki lehessen használni a benne rejlő tuning lehetőségeket bizony költeni kell alaplapra is. Mint az látszik is megéri a komolyabb lapot választani. Egy korrekt otthoni játékosgépbe elegendő a "minimum" lap is de ha komolyan szeretnénk tuningolni akkor ne az alaplapon akarjunk spórolni.

Big Bang Xpower II
A lap szó szerint be**ás. A felszereltsége, az uEFI, a tudása, a körítése, a használhatósága a benne rejlő megannyi lehetőség és még sorolhatnám, mind pazar. Ám ezekért el is kérik a pénzt, nem is keveset. Jelen pillanatban utca bruttó 120.000.- Ft környékén tudhatjuk magunkénak. Nehezen lehet rá azt mondani hogy jó ára van. De nézzük a reálisan a helyzetet. Egy 3930K bele 150.000.-Ft, 16Gb RAM 30.000-50.000.- Ft körül alakul. Egy ehhez illő VGA Minimum 100.000.-Ft + táp. Úgy gondolom aki nagyjából hasonló csúcskategóriás gépen töri a fejét nem az alaplapon akar majd spórolni 15k-t.
A tuning megszállottjainak is igen jó választás lehet. Ugyan van ellenfele más gyártók oldaláról de bőven felveszi a versenyt akármelyiket is nézzük.
uEFI még jobban kezelhető lett. Sokat számít ez, mert hiába nagyon jó, ha megbukik kezelhetőség szempontjából, de ennél és a GD45-nél is (és az összes többinél) jobb lett.

Úgy gondolom hogy ha alapon vagy egyszerű tuningal használnánk a gépet, erős túlzás lenne ez a lap. Mert valóban olyan szinten van a BigBang amit "földi halandók" nem fognak tudni kihasználni. Azok a felhasználók akik komolyabb szintben gondolkodnak ezzel jól járnak. Mint a szlogen "For Xtreme Only" is sugallja a határok átlépésére hozták létre. Ha minden jól megy hamarosan ezt a részét is megvizsgálom.

X79MA-GD45
Mikkor elsőnek csomagoltam ki nagyon jópofának tűnt. Minden megvan rajta ami csak kelhet. Elegendő minden tekintetben. Tuningban is helytáll de inkább csak ésszerű határok között, nem úgy mint a BigBang, aminél nehéz megállni hogy ne rögtön 5Ghz-n bootoljunk. uEFI-e nagyon hasonló a Big Bang-hez. Szerencsére LoadLine Calibration-t sem spórolták le.
Nekem ez is nagyon tetszik. Nyilván méretei miatt nem lehetett agyonpakolni extrákkal de aki a lehető legkisebb helyen szeretne brutális teljesítményű gépet építeni az nyugodtan válassza ezt.

A legutóbbi 990FXA-GD80 cikket egy Alice nevezetű hölgy képével zártam. Nem tudom lesz-e ebből rendszer. De valami hasonló, szemet gyönyörködtető képpel zárom soraimat.

Szeretném megköszönni az MSI Hungary-nek a BigBang-et. 04AHgy-nak az X79MA-GD45-t és hogy elkészítette az utolsó képet, Timinek hogy modellt ált. Az Intel Magyarországnak a 3960X-t és a hűtőt. Rambazar.com -nak a G.Skill memóriákat. Sancának és Topinak pedig a szellemi támogatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.