2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola Atrix - Mátrix szerelem

Avagy hogyan váltam a (M)átrix rabjává egy hibrid kütyü miatt?

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver

Mit töltenek a káposztába?

A Motorola a MotoBlur nevű felülettel vágja felül az alap Android operációs rendszer felületét. Nekem igazából nem ellenségem, de az biztos, hogy sokan nem szeretik. Számomra is TouchWiz és az újabb Sense felülethez képest sokkal szerethetőbb. A Samsung és a HTC az "eyecandy" dolgaival ellentétben, a Motorola egy sokkal letisztultabb felületet szállít. Ők a szociális szférákban lelik inkább örömük, az ezerféle integrációval.

Ha valaki ezeket akarja használni Defyjon, akkor nagyon sokat kell áldozni a sebesség oltárán, mert igencsak visszafogják a telefon teljesítményét a szocio vackok. Viszont az Atrixban nem hiába dorombol egy "kétmagos tigris". Itt a Blur felület teljes pompájában is döcögés mentesen működik. Egy jó pont lehet azoknál, akik szereti a szociális életüket a telefonon kiélni, a valóság helyett. :)

Mivel a telefon, amit vettem eredetileg az At&T szolgáltatónál lett vásárolva, ezért a szokott Motorolás alkalmazásokon kívül belekerült még néhány AT&T program is. De bevallom, az elsők között töröltem őket, és már nem is emlékszem mik voltak azok.

Bár ez egy bemutató, de azt hiszem itt kell megemlítenem az egyetlen negatív dolgot, amit eddig tapasztaltam a telefonnal. Amikor megvettem a telefont bár csatlakozott a magyar mobil hálózathoz, sajnos nem ismerte fel a szolgáltató APN beállításait. Kézzel ugyan beállítottam, de ez után sem lehetett váltani kézzel a 2G és 3G sávszélesség között. Végül a megoldást egy teljes romcsere hozta, azóta semmilyen szoftveres problémát nem tapasztaltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Én, az Android

    Közkívánatra megpróbálom összefoglalni az alap tudnivalókat az Androidos felületről.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.