2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mire is elég manapság egy IGP játékok terén?

Kis ideig VGA nélkül maradtam, így kíváncsi voltam, hogy mennyire használható a 4. generációs i5-nek az IGP-je játékra.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok #3

Need for Speed Most Wanted 2012

Őszinte leszek, ez a játék egyetlen okból került be, mivel nemrég ingyenes volt Originen ezért én is letöltöttem. A játékot még amikor megjelent kipróbáltam, de nekem annyira nem jött be a játékmenet és az irányítás, hogy szinte azonnal kukáztam. A 2005-ös MW-vel nem hasonlítható össze szerintem, nekem nagy csalódás volt a játék.
Az Ambush nevű menekülős versenyen mentem végig, Ford GT-vel.

Minimum FPS: 14 ill. 14
Maximum FPS: 30 ill. 61
Átlag FPS: 23 ill. 35

IGP-n a játék szörnyű volt, elég rendesen akadozott, nem volt egyszerű lerázni a rendőröket, akik mellesleg elég agresszívak a játékba, 1366*768 a felbontás itt is, full minimum beállítások, de még így se lehet élvezetesen játszani.

HD 7730-cal már jobban ment, nem akadt annyira, néha persze itt is bekukkantott a minimum FPS-re, de összességében egész jól ment. Itt még maradt az FHD, de már teljesen minimum beállításokat alkalmaztam.

Company of Heroes 2

Mai napig kedvenc játék, igaz mostanában keveset játszok vele, de előbb-utóbb megjön hozzá a kedvem. II. világháborús, jól bejáratott sorozat, már az 1. rész is nagyon jó volt, de ez sokkal jobb lett mind grafika, mind játékmenet terén.
Itt az alap Performance tesztet használtam mérésre.

Minimum FPS: 10 ill. 12
Maximum FPS: 23 ill. 32
Átlag FPS: 14 ill. 20

Integráltnál ismételten teljesen alacsony beállítások, 1366*768-as felbontás. Tűrhetően ment a teszt, de ha egy tank robbant, akkor a játék is akadt rendesen. Úgy vélem, ez még 1v1 (esetleg 2v2) csatában még nem lehet zavaró, de efölött nem érdemes próbálkozni, ott már szimplán a pálya nagysága miatt akadni fog a játék.

Dedikált VGA-nál FHD felbontás, medium beállítások. Szintén tank robbanásnál akadt, viszont nem annyira, mint IGP-n. Kipróbáltam minimum beállításokon is ~10FPS-t hozott pluszba, de sokkal jobb úgy sem volt. Itt tapasztalatból mondom (régi gépemen játszottam 4v4-et), hogy 3v3-nál nagyobbat még véletlen se, mert akadni fog annyira, hogy nem lesz élvezetes a játék. 3v3-at is már csak minimum beállítással próbáljuk.

Grand Theft Auto V

Na ez az a játék, ahol akkorát néztem, mikor megláttam, mit produkáltak a kártyák, hogy csak na. Nagy piros pont a Rockstar-nak, ugyanis bebizonyították, hogyha nem évente vágnak a fejünkhöz játékot, és lesz idő fejlesztésre, optimalizálásra, akkor olyan játék kerül ki a piacra, ami a legtöbb embernek tetszik, mert nem összecsapott munka, nem kell hozzá Paks mellé költözni, és SLI-be kötött GTX 980Ti-t venni. Szintén benchmark-ot használtam.

Minimum FPS: 15 ill. 27
Maximum FPS: 26 ill. 48
Átlag FPS: 20 ill. 36

Azt kell mondanom, hogy IGP-vel (!!) sem játszhatatlan. 1280*720-as felbontás és teljesen minimumon minden. Benchmark után kocsikáztam kicsit városban, akadt azért kicsit a játék (pl. kanyarodás közbe), így azért végigjátszást nem vállalnék be, de ha valaki csak szórakozna és hülyéskedne a játékban, arra megfelelő az IGP, mert ott nem olyan zavaró (legalábbis nekem) , hogy kicsit akadozik.

A HD 7730-as már más téma, itt lehidaltam, mit tud. Minden minimumon, de a felbontás az Full HD-ra mehetett fel, ugyanis így is szépen ment a játék. Ahogyan előbb is, itt is autóztam a városban benchmark után, és egyszer-egyszer ugyan beakadt, de jól lehetett vele játszani, ezzel akár végig is lehet vinni a kampány részét simán. És azt kell mondjam ez a játék még full minimumon is állati szép. (Persze FHD-ban)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.