2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mire is elég manapság egy IGP játékok terén?

Kis ideig VGA nélkül maradtam, így kíváncsi voltam, hogy mennyire használható a 4. generációs i5-nek az IGP-je játékra.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok #2

Call of Duty 4: Modern Warfare

A jó öreg CoD 4. Régen rengeteget játszottam vele, főleg multit, haverokkal, többen is játszottak, anno egyszer klánt is csináltunk szerverrel, de az sajnos nem jött be. A multi része még ma is pörög, magyar szerverek is vannak, de abból már elég kevés, viszont nagyon sok német szerver van, azok közül már lehet válogatni. Multi még néha ma is megfog, de már ritkán játszok vele.
A játéknak viszont nem a multi, hanem a Single Player részét teszteltem, azon belül pedig a Prológusban lévő "Crew Expendable" nevű küldetést (teherhajó).

Minimum FPS: 19 ill. 8
Maximum FPS: 87 ill. 308
Átlag FPS: 45 ill. 65,5

Itt már azért voltak eltérések jócskán, kezdjük az IGP-vel: 1920*1080-as felbontás, minden beállítás minimumra állítva, tény, hogy így a játék nem valami szép, de maga a játék jól ment. Minimum FPS alá itt többször is bement, pl. nagyobb tűzharcnál, vagy a hajó süllyedésénél a vízözön miatt. Összességében jól játszható volt.

HD 7730: Minden maximumon, szintén FHD felbontáson, itt már nagyon szépen ment, az a 8 FPS egyetlen egyszer fordult elő, amikor a sok víz bezúdult a hajótestbe, minden más esetben gond nélkül ment.

Call of Duty 5: World at War

Ez a játék nagy kedvencem lett az idők során. Hamar megkedveltem a II. világháborús téma miatt, talán az utolsó II. világháborús FPS, amivel játszottam. Ezért is örültem meg, hogy volt egy halvány remény egy folytatásra, de végül a Black Ops sorozatot folytatták, nem pedig ezt.
A "Vendetta" nevezetű lopakodós, mesterlövészes küldetést csináltam meg, ez az egyik kedvencem ebben a játékban, és itt jól lehetett lemérni, mert volt tűzharc, füst, robbanás is, mindem ami kell.

Minimum FPS: 7 ill. 2
Maximum FPS: 83 ill. 92
Átlag FPS: 42 ill. 48

Szintén voltak eltérések bőven, ismételten a HD Graphics vezérlővel kezdeném: itt már a Full HD felbontást hanyagolnom kellett, már minimumon is nagyon akadozott, így a felbontás 1366*768 lett, teljesen alacsony beállításokon, így már jól ment a játék. Minimum FPS-re a legvégén ment le a vízbe ugrásnál, mindenhol máshol jól lehetett játszani, 1-1 kisebb akadás előfordult, de 90%-ban jól ment.

HD 7730-cal már más a helyzet, itt visszatért a Full HD felbontás és minden maximumra húzva. A minimum FPS ugyanott ment le 2-re, mint az előbb, legvégén, vízbe érkezéskor, ezenkívül mindenhol szépen ment, akadások nem voltak.

Call of Duty: Black Ops

Ezt a játékot eredetileg nem terveztem kipróbálni, de sikerült nagyon olcsón hozzájutnom (nem újkorában), kb. 1000Ft-ért, annyit meg teljesen megért. A története véleményem szerint jól sikerült, nekem nagyon tetszett, 2-szer is végigjátszottam.
Jelen esetben a Vorkutából való szökés küldetését játszottam le.

Minimum FPS: 10 ill. 19
Maximum FPS: 40 ill. 74
Átlag FPS: 29 ill. 50

Az IGP-nél itt is elvetettem az FHD felbontást, és innentől már az összes többi játékban is (kivéve a WoT-ot), a beállítások ismét a legalacsonyabb szinten vannak. Élvezhetően ment a játék, de itt már egyre többször voltak akadások, füstnél és robbanásoknál, de ezt leszámítva még a játszható kategóriába van nálam.

HD 7730-cal még maradt a Full HD beállítás, viszont a részletességet itt már muszáj volt levenni "Normal"-ra. Így viszont korrekten, akadásmentesen ment a játék, csak a legnagyobb robbanásoknál ment kicsit le az FPS.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.