2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Mercis kalandok - A könyv

Csak erős idegzetű autómániásoknak és szerelőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Mercis kalandok - Harmadik rész

A vásárlás óta eltelt egy nap, innen folytatódik a dolog.

Párommal panelban lakunk, és hát mondom kimegyek egy órácskára, átnézem a kocsit... Felszerelkeztem egy szerszámostáskával és egy kosárral, tele tisztítószerrel. Ebből gondolhatjátok, nem egy óra lett :D

A dolog ott kezdődött, hogy még első nap, mikor vittem haza, megálltunk vásárolni, de a kulcsai totál megadták magukat... Itt már tudtam, hogy felültem az emlegetett szopórollerre :D. De hát magamnak kerestem a bajt, ugye.

Tehát az autóhoz ez a két kulcs járt. A baloldali egy vékonyabb, amiben csak egy indukciós áramkör van az immo chippel és egy toll. Ez a gyári szervizkulcs. A jobboldali pedig a főkulcs, ami még elemcsere után sem volt hajlandó működni. Ezért az autó bezárása úgy nézett ki, hogy a bal hátsó ajtó kinyit, a többi becsuk. Beülni hátra, megnyomni a műszerfalon a központi zár gombját, majd kipattanni és becsukni az ajtót. Ugyanis az idióta riasztó mindjárt visítani fog :D Én meg azért visítok, mert az visít...

Na ennek a megoldása még váratott magára.

Így elkezdtem az otthoni hadműveletet. Az első része a dolognak, az akkumulátorsaruk rögzítése és helyreállítása volt, ugyanis csak rá voltak dobva az akksira, csak cirka fél óra volt, mivel eléggé nehezen mozogtak a csavarok, eltörni meg ugye nem akarja az ember. Ez megvolt, akkor folytassuk.

Nekiálltam az autó lomtalanításának, amihez egy átlagos lakásba való szemeteszsákból kettő kellett...
Még kalapácsot is találtam benne. Meg két gyári emelőt. Viszont az elakadásjelző háromszög, a pótkerék, a kerékkulcs, a gyári összes könyve megvolt. Azért jó is történt legalább. Csak sajnos minden elképesztően koszos volt. Így több mint két óra ment el jóformán a semmire. De a műszerfalat letörölgettem, és az ablakokat megpucoltam egy sorral.

Találtam a csomagtartó mélyén egy kibontatlan literes motorolajat, amit azonnal bele is töltöttem, ugyanis konstatáltam, hogy minimumnál van. A másik meg, hogy a légszűrőháznak a csatjai egyik sem volt lezárva, így lifegett a levegőben.

Folytatása következik...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.