2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Maszek 2kg-os Cpu hűtő vs...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ebben a kis házi tesztben egy elég "egyedi" forgalomban nem kapható cpu "hűtőt" szeretnék összevetni...

[ ÚJ TESZT ]

1. Teszt

Nagyon megtetszett a barkácsolt hűtő, egyből egy tesztet láttam magam előtt amit sikerült is összehozni nálam. A szobában 19-21°C volt, változott a hőmérséklet menet közbe de nem hiszem hogy ez befolyásolt volna akármit. Annál inkább a paszta amiből sajnos nem volt semmi jobb csak 1 tubus noname fehér, de azért tette a dolgát. Az értékeket Everest 5.30.1900-al mértük. A Proci terheléséről a Prim95 64bit smal FFT tesztje gondoskodott, 10 percet futott általában mert addigra beálltak a hőfokok.

Először leteszteltük az ő netezős gépében a "nehézsúlyút", a Freezer Xtreme-t, illetve azt a gyári hűtőt is amit én kaptam a 720BE-hez.

Konfig:

Athlon II 240 2800Mhz@1,14V, C&Q on
2GB DDR2 Kingmax 1066 Mhz
Gigabíte ma785gm alaplap
Asus TAB12
2 Vinyó (nemtom pontosan milyen:$)
Passzív táp( őt se ismerem pontosan)

Annyira nem is fontosak a konfig összetevői, csak a proci és annak a feszültsége ami pontosan ismert .
Amennyire lehet alulfeszeltük mivel alapon bőven elég a netre, akkor minek fogyasszon/melegedjen jobban?

Tesztek:

A gyári hűtőn és a Freezeren is a lap szabályozta a ventiket, azokat nem babráltuk.

Meglepően jól szerepelt az aluborda, Idle-ben egyértelműen verhetetlen ha a hangot nézzük, azonban terheléskor változott a helyzet.A grafikon csalóka is mert 10 perc nyúzás után még a léghűtökkel tartotta a lépést ám ahogy melegedett át a borda egyre jobban lemaradt. Van a házba a egy 8cm-es venti amit tomolino169 nagyon lassan szokott járatni, annak a segítségével nem hevül túl de minket most a Full Passzív állapot érdekelt. 25 perc nyúzás után már 50 fok felett volt de nem mértük tovább mert tudtuk mi lenne a végeredmény.. a borda túlhevülne ha lassan is. Viszont azt is megjegyezném hogy netezés/filmezés közbe sosem fog ennyire leterhelődni a proci szóval az Athlon II-nek tökéletes társa lesz! A gyári venti sem szerepelt rosszul hőfokban csak hangban volt borzasztó. 4400-on tudta azt a szintet hozni mint némán az alutömb, és szinte hangtalanul a Freezer de akkor sem rossz a szereplése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.