2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Logitech, én így szeretlek!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A történet körülbelül egy éve kezdődött azzal, hogy barátnőmtől születésnapomra megkaptam...

[ ÚJ TESZT ]

A történet körülbelül egy éve kezdődött azzal, hogy barátnőmtől születésnapomra megkaptam életem első kormányát, egy Logitech Formula EX-et. Egyből rácuppantam, mint újszülött az anyatejre. Öröm és boldogság volt a javából mindaddig, amíg egyszer valami oknál fogva olyan szinten bekrepált, hogy teljes erőből balra húzott. Természetesen garanciába cserélve lett egy ugyan olyanra. Sajnos a kicserélt kormány sem bírta tovább 2010 karácsonyánál. Mivel ezt a terméket már kivonta a Logitech a forgalomból először is velük szerettem volna tisztázni, hogy milyen lehetőségeim vannak. Most mondhatja bárki, hogy mért nem vittem vissza gariba és csókolom. A válasz a kérdésre: Sok jót hallottam a garanciális ügyintézésükről, amire rögtön két példát is tudok: [link] [link]
Azt nem akartam, hogy ha véletlenül DFGT-re cserélnék, a bolt behúzza és visszaadják az EX árát. Ezért felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol elmondták, hogy mivel garanciás, a boltba kell visszavinnem, de kaptam még egy 35%-os kuponkódot. Tehát mégse csörögtem rájuk feleslegesen. Az EX pedig December 22-én leadásra került a boltnak. (Azóta sincs róla semmi hír).

Ezt követően elkezdtem kalkulálni:

+Visszakapom a Logitech Formula EX árát ami 15000 Ft.
-Míg a Logitech webshopjában ~41000 Ft, de 35% kuponnal kb 27000 Ft.

Tehát a fent leírtak szerint 12k lenne a váltás, és mivel már hozzászoktam az online gurulásokhoz, ezért nem sok választásom maradt. Így megrendeltem a DFGT-t. A karácsonyi vásárlás kiürítette a központi raktárkészletet, így hiába rendeltem meg December 30-án, végül csak Január 14-én került a UPS-hez.

Végül szinte a legrosszabb időpontban, Január 18-án kézhez is kaptam a csomagot. (Azért rossz az időpont, mert jövőhéten államvizsgázok, és hát ugye tanulni kellene :)) ). Kibontom a dobozt, és szépen sorban veszem ki a benne rejlő tartalmat:

- Pedál

- Kormány
- Táp
- Használati útmutató és driver cd.

Miután megnyugodtam, hogy megvan minden, visszamentem és befejeztem a tételt, amivel épp előtte szenvedtem, majd hosszú gyötrelmes szenvedések után visszatértem az új jövevényhez, hogy megtegyem vele az első kilométereket. Ekkor lettem figyelmes, hogy a táp sajnos angol konnektorba való. Kis gondolkozás után felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy küldenek-e hozzá új tápot, vagy ilyenkor mit kell csinálni? Sokan vennének átalakítót, ami nekem is eszembe jutott, de azért felhívom őket, hátha adnak egy gyárit hozzá. A telefont egy nagyon segítőkész hölgy vette fel (mi mást is mondhatnék rá). Megosztottam vele a problémám, amire ő lányos zavarában csak annyit reagált, hogy:
-Miért ilyet rendeltem?
/Meglehet, hogy azt se tudta miről beszélek, mert életében nem látott még angol konnektort/
Persze nem lehet a rendelésnél leadni, hogy milyet szeretnénk, csak a kormány típusát, és valószínűleg a szállítási címből következtetnek, hogy kinek milyen tápot csomagoljanak, ez a lépés nálam valahogy elmaradt.
A hölgy megkért, hogy töltsek fel egy képet (amin a hívás referencia száma jól látszik) a beregisztrált termékemhez, a többit majd ő elintézi, és miután sikerült feltölteni, hívjam fel, hogy biztos megkapták-e.

A kép feltöltése után természetesen a megbeszéltek szerint felhívtam őket, ekkor már egy férfi vette fel, de ő is nagyon kedves volt és segítőkész. A kép megtekintése után pedig olyan meglepetésbe volt részem, amit nem is gondoltam volna. Tehát, mivel az ő hibájukból történt: Ezért küldenek egy új terméket. Nem, nem csak a tápot, hanem egy Új kormányt, nem mintha a másik régi lenne. Természetesen rákérdeztem, hogy ami most van nálam, azzal mit csináljak? Hol kell leadni? Amire a válasz megdöbbentő volt. Az is nálam maradhat, magyarul lesz KETTŐ DFGT-m kemény 27000 magyar forintért. Szerintem ezek után nem kérdés, hogy amiből lehet, csak Logitech terméket veszek.

Amint valami történik EX ügyben, vagy megérkezik a másik DFGT frissítem a cikket.

Update: Végül rátelefonálva a boltra, előjöttek a dumával, hogy hát persze, megjött a kormány. Aztán odaérve kiderült, hogy az árát fizetik vissza. (tehát ha cserélték is, akkor a bolt behúzta).
Ma pedig megkaptam a mailt, hogy jön a Logitech által beígért DFGT, és körülbelül hétvégére itt is van :)
Ha megérkezett teszek fel egy képet az ikrekről.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.