2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G2 LCD és digitalizáló csere otthon

Súlyos ezreket takaríthatunk meg, ha magunk csináljuk. Maximum a kapcsolatunk megy rá!

[ ÚJ TESZT ]

Összeszerelés

Ez már képek nélkül is menni fog, ügyeljünk a fordított sorrendre, és nem lesz gond.

9. lépés
Az új kijelzőből távolítsuk el a ragasztót takaró kis lapokat. Fentről lefelé haladva rakjuk vissza a kis műanyagot a hangszóró mellé, a hangszórót, vibramotort, kamerát, proxy szenzor gumifoglalatát és az előlapi kamerát. (Ezen a ponton szoktam tartani egy ellenőrzést, hogy a kijelző és a digitizer valóban működik-e. Berakom a flex kábelt annyira, hogy az LCD és érintő csatlakozóját be tudjam kattintani, majd az akkut is bekötöm, és teszek egy próbát, egyből kiderül ha nem klappol valami.)
Ezután jöhet az akkumulátor visszaragasztása.

10. lépés
Alulra csavarjuk vissza azt a kis panelt és innen kezdjük a flex kábel berakását is.
Na, ezt utálom a legjobban. Itt nagyon kell figyelni. Ha szépen, óvatosan bejátszottuk a helyére az alsó panelt, hangszórót és gumiborítást is akkor örülhetünk.

Visszatehetjük az LCD és a digitizer csatlakozóit. ÓVATOSAN!! Nekem volt, hogy nem illeszkedett rendesen a csatlakozó az utángyártott kijelzőnél. Ne erőltessük túlságosan, csak finoman nyomjuk és próbáljuk belejátszani a foglalatba. Nehogy megnyomjunk egy csatlakozót vagy más alkatrészt, mert könnyen egy csíkos, sötét vagy érintésre alul nem reagáló kijelzőt kaphatunk.

11. lépés
A következő művelet az alaplap visszarakása, amely való igaz könnyebb, ha nincs egyben a flex kábellel, de azért megoldható. Tegyük a helyére az alaplapot és csatlakoztassuk a kamerát, közelségérzékelőt, de az AKKUT NE! Azt csak a legvégén.

Ez egy jó kis játék, mert egy kézzel fogjuk, az alaplapot a másik kezünkkel felhajtjuk az akku csatlakozóját a harmadik kezünkkel a kamera csatlakozóját a negyedikkel a proxy csatlakozóját. Dél-Koreában ezt a műveletet kölyök octopusok végzik szerintem. Ha ezzel megvagyunk, akkor az előlapi kamerát és a digitizer felső csatlakozóját is vissza tudjuk tenni.

12. lépés
Jöhetnek a Wifi kábelek. Most jól jöhet a fénykép a pontos elhelyezkedésükről. A fekete megy a vájat aljára és rá a szürke. A szürke kábelt felül a flex kábel alatt kell elvezetni. Alul viszont a digitizer kábel felett. És a kábel tartja lenyomva az érintő- és az LCD-csatlakozó között lévő panelt is.

13. lépés
Ha még használhatóak, akkor ragasszuk vissza a kábelrögzítő ragasztócsíkokat, és a bal oldalt található apró panelt se felejtsük ki a sorból.

14. lépés
Csatlakoztassuk az akkumulátort és kapcsoljuk is be a telefont. Próbálunk ki mindent, rezgést, hangszórókat, kamerákat, proxy szenzort, wifit, és az érintőt is. Az érintő kipróbálására a legegyszerűbb, ha nyomva tartva egy ikont, végighúzzuk a kijelző minden pontján.

Ha valahol eldobja, akkor ott nem érzékel. Ha mindent rendben találunk, akkor vissza lehet csavarni az alsó és felső burkolatot, ügyelve az egy fekete csavar pontos helyére. A csavarokat ne feszegessük, ha valami nem megy a helyére simán, akkor próbáljunk egy másik csavarral, vagy kissé mozgassuk meg a panelt. Ha nem lesznek visszatekerve a helyükre rendesen, elállhat a hátlap.

Gratulálok, kicserélted a kijelzőt!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logout TV: LG G4, a G-pont

    Az LG G-sorozat legújabb tagját vizsgáljuk meg, amely bőr hátlappal tűnik ki a tömegből, de sok újdonságot is kapott.

  • Custom ROM-ok világa

    Növekedhet a sebesség, jobb lehet a multitasking, de lehet, hogy ezekért a kamera minőségével fizetünk.

Előzmények

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • LG G2 bemutató

    Komoly kis masina ez a piac egyik legerősebb hardverével, mutatós külsővel, és néhány hibával. De nem bántam meg!

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.