2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo Z560

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A megfizethető szórakoztatás

[ ÚJ TESZT ]

Benyomások

A készülék bekapcsolása után, egy közel 20 perces kávészünet után már használhatjuk is. Itt is kéretik megcsinálni a helyreállító lemezeket. Ami, az amúgy is érdekes gomb megoldása miatt, ajánlott.
A telepítés során 2 partíció készül, egy óriási rendszer partíció, illetve egy alig 30GB méretű, amin lényegében az összes feltelepített szoftver, driver megtalálható, elérhető.

A szoftverek első indulásnál a következők voltak, a szokásos Microsoft Office 60 napos verzió, Adobe gyűjtemény, Lenovo saját felhozatal (DirectShare, OneKey Recovery, EasyCamera, Veriface), plusz McAffee Securetycenter.

A kijelző a mostanság olyan népszerű, szokásos HD felbontással (1366x768 pixel), és LED-es háttérvilágítással rendelkezik. A képernyő (LTN156AT05J01) semmi kimagaslót nem produkál, átlagos maximális fényerő 200 cd/m2, amit 9 fokozatban lehet állítani, - esetlegesen pedig hagyatkozunk az OneKey™ Theatre intelligens beállításaira.

Az adatkommunikáció példás, N-es vezeték nélküli csatlakozási lehetőség, gigabites hálózati kártyával megspékelve. A bluetooth pedig nem lett a spórolás áldozata.

Melegedés, zajterhelés. Magát a készüléket még a szeptemberi nagy melegben volt szerencsém kipróbálni. Ha mindennapi felhasználást vettem, és bevetettem az éjszakai üzemmódot, - ami csak egy gombnyomás, - akkor szép csendben tette a dolgát, és nagyon ritkán volt észrevehető, hogy a ventilátor üzemelt. Ellenben ha kellett a teljesítmény, mint pld. játékok, akkor a VGA kártyát akár 90C közelébe is fel lehetett tornázni, itt viszont folyamatos hűtés fogadott, és nem a csendes fajtából. Melegedés a készülék, bal oldalán (fent) és középen volt érezhető, de nem zavaró mértékben még a legnagyobb teljesítményfelvétel mellett sem.

Akkumulátor üzemidő. Átlagos felhasználás mellett (wifi, web, youtube, film) olyan 2,5-3 órát sikerült használni a notebookot. Ellenben, ha teljesítmény centrikusan volt használva a készülék, akkor a 4800mAh akkumulátor bő órát volt képes egy töltésre kibírni.

A készülék egy P6000 processzorral érkezett, ami a leggyengébb megoldást jelenti ebben a modellben. Belépőszintű, 32nm technológiával készül, nem támogatja a TurboBoost megoldást, sem pedig a HyperTradinget. Teljesítményben egy hasonló órajelű Core 2 Duo-nak felel, amiben jobb az integrált memóriavezérlő, és a nagyméretű L3 Cache. Annak ellenére, hogy a P6000 CPU rendelkezik integrált VGA kártyával, itt mégis egy Nvidia GF 310M került beépítésre. Ez egy belépőszintű 64 bites, DirectX 10.1 támogató, és 512MB DDR3 memóriával rendelkező videokártya. Inkább a multimédiás kepeségeivel (H.264, MPEG-4 dekódolás) tűnik ki, mint a modern 3D-s játékok futatásában.

Összegzés:

Meglepetés volt számomra ez a modell, ízléses külső egy kellemes belsőt is takart. Ami egy multimédiás mindennapi használatra szánt gépnél nem egy utolsó dolog. Nagyon kényelmes billentyűzettel rendelkezik, plusz mindenféle (eSATA, Express Card, HDMI) csatlakozó alapból megtalálható rajta, nem kell kompromisszumokat kötni a hiányuk miatt. Teljesítménye számomra tökéletes volt, filmet nézni, és netezni órákon keresztül. Játékra nem igazán használtam.

Pro/Kontra

+ tetszetős kialakítás
+ csatlakozok megléte
+ billentyűzet

- az a fránya fényes fedél
- OneKey Recovery "gomb"

Alternativa

Asus K52
Acer AS5736Z
DELL M5010

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.