2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo ThinkPad T500 bemutató

Aki nem játszik, ellenben szem előtt tartja a minőséget, használhatóságot, annak bőven megteszi egy T500.

[ ÚJ TESZT ]

Dokkolóegység, UltraBay

Még a T60p-hez szereztem be egy 2504-es dokkolót, mivel itthon asztali gépként használom, és jól jönnek a plusz portok, na meg a DVI kimenet is. Elég sok előnye van a dokkolónak. Ha kell a gép, csak lekapom róla, és viszem, nem kell lehúzogatni róla egyesével mindent, ha visszateszem, akkor meg visszadugdosni. Nem kopnak a noti csatlakozói sem.
Nálam így néz ki a történet:

Említést érdemel még az UltraBay lehetősége, amit nagyon sok notiból hiányolok, mivel már elég sokan nem használnak optikai meghajtót, vagy csak elvétve.

A lényege: a beépített DVD író helyére pár mozdulattal tehetünk egy keret segítségével második HDD-t a gép működése közben is, ezzel bővítve a rendelkezésre álló tárhelyet. Bár hozzáteszem, hogy érdemes használni a "Hardver biztonságos eltávolítása" funkciót. Nálam például ez elég fontos, mivel a 120 GB-os SSD-n kizárólag a rendszer, és programok vannak, a többi cucc pedig a HDD-n.

Esetemben egy 500 GB-os WD Scorpio Blue csücsül az UltraBay-ben. Egy ilyen keret 4500 Ft körül van (utángyártott, de tökéletes), tehát nem egy nagy kiadás (1 TB-ig volt tesztelve, akkora HDD-t még biztosan támogat, de csak 9,5 mm magasságig)
A meghajtó kivétele és behelyezése roppant egyszerű:

Ha mégis kéne a DVD író, akkor vagy visszahelyezem, vagy egy USB kábelen keresztül használom USB-s DVD íróként, a választás szabad.
Elérhető a T500-as Blu-Ray olvasóval, és Blu-Ray íróval is, bár ennek gondolom elég borsos ára lehet, ráadásul itthoni kínálatban én még nem találkoztam vele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo Ideapad U430p

    Az SSD-vel és Windows 8-cal igazán gyors, jól használható, és szerintem jó ár/érték arányú gépet sikerült választanom.

  • A belépőm: Lenovo Ideapad G510

    Az Intel i3-4000-rel, 15,6” kijelzővel, 1TB + 8GB SSHD-vel, 2*4GB RAM-mal és AMD HD8750 + Intel HD HD4600 párossal felszerelt konfigurációt mutatom be.

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

  • LENOVO T400 - szégyenlős bestia

    Ebbe a Thinkpadba nem lehetséges belepasszírozni egy Core 2 Quad processzort. Mármint gyárilag...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.