2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo T420si - Egy titán búcsúja

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Visszapillantás egy vérbeli üzleti notebookra, melyre aligha lehet rosszat mondani.

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Processzor

Egy Core i3 2350M-ről van szó, mely közel 2,3 GHz-en ketyeg. A kétmagos processzor Sandy Bridge architektúrás, mely 32 nm-es gyártástechnológiával készül és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. Ez annyit jelent, hogy a 2 fizikai magot 4 logikai magnak mutatja az OS felé, így „kissé olyan, mintha 4 magos procink lenne”.
Persze ez azért nem jelenti azt, hogy valóban olyan, mintha egy „ténylegesen” 4 magos processzorunk lenne.

Lássunk is egy kis összehasonlítást:

Videokártya

Gépünkben egy integrált Intel HD 3000-es és egy GeForce NVS 4200M típusú videókártya áll rendelkezésünkre. A két kártya csak külön-külön képes munkálkodni.

A HD 3000-est akkumulátoros üzemben érdemes használni (megnövelve ezzel az akku időtartamát), ereje csupán a HD filmek zökkenésmentes lejátszásáig terjed.
Ezzel szemben az NVS 4200M-et már komolyabb munkákra foghatjuk, mint például videovágás, 3D modellezés és hasonlók.

Íme az összehasonlítás:

Játék

A tesztek írása során szeretem többször kihangsúlyozni azt, amikor az adott tesztalany „nem játékra való”. Jelen esetben is ezt kell mondanom, viszont a cikk elején említettem, hogy régebbi kedvencek azért elfutnak a T420si-n. Ezért, egy régi kedvencemet pakoltam fel a masinára, hogy meglessem hogyan boldogul vele a vas! Következzen Rozsomák, az X-Men Origins: Wolverine-ből!

Valójában nem tudom, hogy a Fraps bolondult-e meg, vagy csak valami érdekes paradoxon jelenség áldozata lettem, de attól függetlenül, hogy az fps érték néha 20 alá esett, a játék egyáltalán nem szaggatott be... Érdekes. A lényeg, hogy teljesen játszható volt és én kissé bele is felejtkeztem a nosztalgiázásba... :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.