2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

LEGO 10188 avagy mi folyik Gyöngyösön

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Következő elborulásom Lego témakörben a 10188-as készlet lett, a berendezett Halálcsillag.

[ ÚJ TESZT ]

Következő elborulásom Lego témakörben a 10188-as készlet lett, a berendezett Halálcsillag. A dolog érdekessége, hogy üzleti céllal történt a vásárlása, ofkorsz ebay, egy figurahiányos készletet tudtam megcsípni számomra jó árban. A hazahozatal természetesen kalandos lett, mint mindig, cél az eladás volt, ez a része ment a legnehezebben, annak ellenére, hogy az itthoni árakhoz - 120k - képest bagóért árultam, senkinek sem kellett.

Ezután döntöttem úgy, hogy elemszám ellenőrzés végett összerakom, önnönmagam, és mindenki más örömére, szerencsére körvonalazódik egy vga csere opció, le is kopogom gyorsan, igy végre másik gazdája lesz a Halálcsillagnak.

1-2 info magáról a készletről:

- 3803 elemből áll, a gyűjtői széria része
- az Új remény illetve a Jedi visszatér részből tartalmaz 13 helyiséget, melyek a következők:(hulladékprés, generátorterem, börtönhelyiség, tanácsterem, szuperágyú kezelőterem, C3PO és R2 szobája az Új Reményből, droid karbantartó, császári trónterem, hangár egy mini advanced TIE fighterrel, karbantartószoba daruval-lifttel, a Chasm ahol Luke és Leia átugrottak az Ep 4-ben, mozgatható lövegtornyok, a szuperágyú helyisége.
- 21 figura, és 3 droid tartozik hozzá ( Luke Skywalker 3 variációban,Han Solo 2x, Leia, Ben Kenobi szenátor, Darth Vader, Csubi, R2,C3PO, Palpatine, 2 Stormtrooper, 2 Royal Guard, egér droid, Grand Moff Tarkin, R2Q5, Dianoga, Assassin droid, Death Star droid, IT-O kihallgató droid, Death Star Trooper
- összerakott állapotban 42cm magas és szintén 42cm az átmérője.
- a különböző szobákban rengeteg mobil rész van, amik funkcionálisan működnek, pl a lift a csillag közepében, a karbantartólift, kb. az összes helyiségben lehet valamit húzni-vonni-tekerni :)
- a manual 260 oldal, lefűzve, 192 lépéssel

Ezek a száraz tények :) , összerakását 3 etapban végeztem el, 3 nap alatt, 2*10 plusz 6 órában. Töredelmesen bevallom, ennél a készletnél történt meg velem az elképzelhetetlen - kicsit csömöröm lett a legózástól - , ez valószínű annak volt betudható, hogy minél hamarabb össze kellett rakjam, hogy kiderüljön hiányzik-e valami. Az összerakás nehezen indult, az utolsó etapban már agyban meggyengültem picit a folyamatos keresgetés-koncentrálás hatására, de csak összejött a dolog.

Összerakva pedig már azt mondom, qrva jó volt, mert elég impozáns látványt nyújt egyben, és rengeteg fun rész van benne. Készült is pár kép a stációkról, melyek most következnek...
Valamint a tutit külön is linkelem, a szegedi megagigaüberbrutál LEGO kiállitás képeit, ami e hónapban a pesti Árkádban is látható, augusztus 12-28ig

A képek előtt egy jutubos review minden lényeges elem bemutatásával.

Következő projektem szinte bizonyos, hogy a 10220-as Camper Van lesz, hacsak nem találok olcsóért egy Imperial Shuttle-t :) . A képekhez, illetve a kiállítás képeihez mindenkinek jó szórakozást, pestieknek pedig kötelező az Árkádos túra, az a vikinges dioráma.....

Bónuszként itten van a LÁsZló napi legózásom rövid beszámolója:

Mivel viszonylag régen jelentkeztem már egy kis legózással, igy gondoltam, hogy a LÁsZló nap tökéletes lesz a következő etapra.
Lesz néznivaló bőven, viszonylag kevés érdemi legózással, de érdemes lesz maradni, lehet pihenni a nagy D3 hajtásban :)

A készleteket tekintve 3 lesz bemutatva: 9676-9677-66254, illetve egy kis bónusz, csemege gyanánt.

Nézzük is a főszereplőket egy közös képen!

Az első két versenyző a Lego Buildable Galaxy sorozatának két tagja, a 9676-os Tie Interceptor a Halálcsillaggal az első szériából, illetve a 9677-es X-Wing Fighter a Yawin 4 bolygóval a második szériából.
A készletek csomagolása ötletes, mivel az adott bolygó rejti magában a legót, összerakás után pedig karácsonyfadísznek is tökéletes, de kb. bárhova fel lehet lógatni őket.

Az összeállítási útmutató 26 oldal, és 28 lépésben állítható össze az adott készlet, buktatók nélkül :) . A járműveket pedig egy miniatűr display-re tudjuk rögzíteni, ahol is 360 fokban forgatható lesz.

Alant pár kép az összerakott mütyürökről.

A harmadik "készlet" egy évfordulós kiadás a Gentle Giant sorozatból, ami Luke Skywalkert ábrázolja Lego valójában.

Mivel a 30 éves évfordulóra készítette a Lego, limitált készlet, 1500 db készült összesen belőle, sorszámozott dobozzal.
Sajnos én doboz nélkülit találtam, kicsit kopott állapotban, így nem tudom, hogy pontosan hányadik az ezerötből. Tehát mindenki választhat egy számot 1 és 1500 között :)

Összerakva 7.5 cm széles, és 13.5 cm magas a srác, 4 elemre lehet szétkapni, amik mágneses elven ragaszkodnak egymáshoz, ahogy a képen is látszik.

A sorozat többi tagja jóval limitáltabb, így aranyárban beszerezhető csak, a Storm Trooper és Darth Vader 100-200 USD között mozog, Boba Fett pedig 300-nál kezdődik, ha egyáltalán talál belőle az emberfia. Ezekből szintén 1500 db készült összesen, figuránként.

Az utolsó cucc, egy emblémás fémdoboz, melyet szintén a barátnőmtől kaptam, valamikor 1-2 hete, meglátta, és elhozta, jelzem 1 db volt belőle :) . A millió dolláros kérdés pedig az, hogy mi van a dobozban? :)

Látom nem megy, úgyhogy segítek, hologramos francia kártyapakli :) .
Már a fémdoboz is elég korrekt, amiatt is bőven megérte a cucc, de a kártyákon is lehet flesselgetni rendesen. Egy problémám van csak vele, miért Jar-Jar a Joker....

***

Ennyi lett volna a LÁsZló napi legózás!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.