2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

PC-s Hi-Fi felsőfokon

A High Resolution Technologies egy viszonylag friss cég az amerikai Hi-Fi piacon.

[ ÚJ TESZT ]

iStreamer, Streamer Pro

iStreamer

Az iStreamer az Apple tulajdonosok Music Streamer-e. A legmegfelelőbb eszköz ahhoz, hogy audiorendszerünket összekössük az iPod-unkkal, iPad-ünkkel, vagy iPhone-unkkal, így zenéinket CD minőségben hallgathatjuk kényelmesen, kedvenc eszközünket használva.

Az iStreamer egy igazán egyedülálló eszköz, ugyanis digitális jeleket kap az Apple termékekből, ezzel fenntartva a Hi-Fi minőséget.
A legtöbb gyártó különféle, általában nem túl jó minőségű dokkolóval próbálja megoldani a zenehallgatást i-eszközökről, amik általában az analóg kimenetre csatlakoznak. Az iStreamer-rel használhatjuk kedvenc hangfalainkat, vagy fejhallgatónkat-erősítőn át-a zenehallgatáshoz.

Nagy szabadságot nyújt a kiváló hangzás mellett, szinte csak előnye van a dokkolókhoz képest.
Az iStreamer abban különbözik HRT-s társaitól, hogy külső tápcsatlakozása van, és nem USB-n, hanem Apple szabványcsatlakozón kapja a digitális jeleket.

Kimenetből ugyan úgy egy pár RCA csatlakozó áll rendelkezésünkre.
Alakja teljesen megegyezik a Streamer II-ével, csak színükben különböznek.

Az iStreamer teljes mértékben támogatja az összes lejátszó alkalmazást, amik az Apple termékekhez készültek.

Streamer Pro

A Streamer Pro áll a HRT termékpalettájának csúcsán. A bemenet itt is a többi termékről már ismerős aszinkron USB, ám itt a kimenetek már XLR csatlakozók, ez lehetővé teszi egy szimmetrikus hifi rendszer építését.

A jitter csökkentésére ennél a terméknél még több figyelmet szenteltek, és a teljesítménye is sokkal magasabb, mint a Streamer II/II+-é.

A Streamer Pro kompatibilis Macintosh operációs rendszerekkel is.
Ezt a terméket a gyártó is csak azoknak ajánlja, akik ilyen területen dolgoznak, és hordozható megoldást keresnek professzionális munkavégzéshez.

Végszó

A Music Streamer II könnyedén hozza a nála kétszer drágább DacMagic teljesítményét. Nem alatta, nem felette, hanem pont mellette helyezném el teljesítményben.
Az, hogy kinek melyik jön be jobban az csak a személyes ízléstől függ. Az ár tekintetében viszont a Streamer II sokkal jobb vétel, PC mellé, mint a DacMagic, ár/érték aránya szinte verhetetlen.Nem hiszem, hogy a százezer forint alatti kategóriában van olyan DAC, amely USB-n keresztül egyértelműen meg tudná verni a kis HRT-t.

A High Resolution Technologies termékek haza forgalmazója a Linea Sound, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a bemutató, ezért külön köszönet jár nekik. Érdemes most vásárolni, ugyanis a Music Streamer II+ generációváltás miatt nagy leárazásban kapható!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.