2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

PC-s Hi-Fi felsőfokon

A High Resolution Technologies egy viszonylag friss cég az amerikai Hi-Fi piacon.

[ ÚJ TESZT ]

A HRT bemutatása, Music Streamer II / II+

A High Resolution Technologies egy viszonylag friss cég az amerikai Hi-Fi piacon. Magát a céget Kevin Halverson és Michael Hobson hozták létre.
Kevin Halverson a Muse Electronics kitalálója is egyben, és már a kezdetei óta, bő 10 éve foglalkozik 24/96 audio lejátszással, míg Michael Hobson a Classic Records alapítója, amely egy bakelitekkel foglalkozó bolt.

A vállalkozás 2008-ban indult útjára. Maga a HRT egy viszonylag nagy űrt töltött be a hi-fi világában, hiszen a 20. században egyre inkább leváltásra kerülnek a CD lejátszók, és átveszik a helyüket a számítógépek, mint lejátszó. A High Resolutions Technology termékei kizárólag erre a célra készültek.

A dél-kaliforniai vállalkozás másik érdekessége, hogy az összes terméküket helyben, az Amerikai Egyesült Államokban tervezik és szerelik össze, mégis hasonló vagy kedvezőbb áron érhetőek el, mint kínai társaik.
A sikereket jelzi az, hogy a terméket rengeteg országban forgalmazzák, illetve az, hogy már ilyen rövid idő alatt frissítették a termékpalettájukat.

A jelenlegi termékpalettát a Music Streamer II, a II+, az iStreamer és a Streamer Pro alkotják.

Music Streamer II

A Music Streamer II jelenleg a gyártó legegyszerűbb és legolcsóbb terméke. Kis hazánkban már 45.000 forintért megkapható, ami a hi-fi világában egyáltalán nem számít drágának.

A Music Streamer II tulajdonképpen egy USB bemenetes digitális/analóg konverter. Nem található rajta optikai vagy koaxiális bemenet, ezért csak és kizárólag számítógépekkel, note/netbookokkal használható.

Nincs külső tápcsatlakozása sem, USB-n nyeri az áramot. Kimenetekből is csak két RCA került rá, ez az emberek 90%-át kielégítik, a maradék 10% meg úgy is sokkal drágább termékeket vásárol.

Minden egyszerűnek tűnik első ránézésre, de mégsem az.
Az USB kapcsolat aszinkron, ezzel az időzítési hibákat, a jittert, küszöböli ki az eszköz. Az USB-n érkező áramot külső áramkörök feldolgozzák, és megújítják, így a belső áramkörök a lehető legjobb minőségű áramot kapják.

Music Streamer II+

A Music Streamer II+ gyakorlatilag egy továbbfejlesztett Music Streamer II: ugyanazokkal a tulajdonsággal rendelkezik, mint a kistestvére. A terméket a gyártó is csak azoknak ajánlja, akiknek megfelelően jó a rendszere ahhoz, hogy meg tudja világítani a különbséget a két DAC között.
Ez az árcédulán is meglátszik, hiszen a Streamer II+ annyiba kerül, mint két Streamer II.

Jelentős különbség a teljesítményükben van, hiszen a Streamer II+ már egy igazi high-end DAC. Továbbá a különbség kinézetükben is van, hiszen a Streamer II lapos, és piros színe van, a Streamer II+ koporsó alakú és szürke.

Mind a Streamer II és a Streamer II+ plug and play módon működnek, nem igényelnek semmiféle driver telepítését a számítógépre. 24 bitmélységet és 96 kHz mintavételezési frekvenciát támogatják az eszközök.

Tökéletesen működnek az összes zenelejátszó programmal-Windows Media Player, foobar2000, iTunes, stb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.