2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Gymkhana Mod II

A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

[ ÚJ TESZT ]

Munkafolyamat második oldala

Hatodik nap: 2012.11.22. / Feladat: Első plexi keret megmunkálása #2

Ma még reszelővel finomítgattam kicsit a kivágott nyílást, hogy a plexi keret pontosan passzoljon, továbbá kifúrtam a rögzítéshez szükséges lukakat. Sajnos a tervezésnél figyelmen kívül hagytam a két zsanért, amelyek közül az egyik pont a rács útjában volt. Ezért vasfűrész segítségével ejtettem egy kis bevágást a zsanéron, amelybe a rács belecsusszan, de sajnos ez nem volt elég, így magából a rácsból is ki kellett vágnom egy kis darabot. Szerencsére a probléma megoldódott és most már minden passzolt a helyére.
Elkezdtem megtervezni a ház oldalára kerülő plexi keret pontos helyét is, de mivel rám esteledett, így a kijelölt rész kivágására a következő alkalommal kerítek sort.

Hetedik nap: 2012.11.23. / Feladat: Oldallapi munkák

A mai napon elvégeztem a kijelölt rész kivágását, majd imbusz csavarok segítségével próbaszerűen rögzítettem a plexi keretet. Ez a keret (az elsővel együtt) természetesen nem marad ebben a csupasz formában, hanem majd egy narancs színű festést fog kapni, ill. a csavarok fekete színűre lesznek festve. Hamarosan megvásárolom a kivágott rész helyére kerülő 2 mm vastag plexit is, amit még nem döntöttem el, hogy víztiszta vagy kicsit sötétített legyen.
*A vágás előtt eltávolítottam a gyárilag oldallapra ragasztott hangszigetelő szivacsot, amit a későbbiekben még fel fogok használni.

Nyolcadik nap: 2012.11.27. / Feladat: Ventilátorrácsok eltávolítása

A levegő áramlásának megkönnyítése érdekében megszabadítottam a házat az összes védőrácstól. A tápegység esetén magának a tápnak a ventilátorrácsát is le fogom szerelni, így lényegében csak a porszűrő lesz a friss levegő bejutásának útjában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Gymkhana Mod #2

    Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.