2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Gymkhana Mod II

A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

[ ÚJ TESZT ]

Munkafolyamat első oldala

Első nap: 2012.11.12. / Feladat: Duplaventilátorrács

Első nap egy nagy ventilátorrács elkészítésébe kezdtem, ami a két első 12 cm-es ventilátor elé fog kerülni. Gyárilag a Silencio 550 eleje fedett és csak nagyon kis helyen tudnak friss levegőt beszívni a ventilátorok. Ezért úgy döntöttem, hogy a ház elején (magán az ajtón) vágok egy kellően nagy lukat. Ez így önmagában még nem elég... a korábban említett plexi keretek körül az egyik ide fog kerülni és ezzel lesz "egyesítve" az a dupla ventilátorrács, amelynek az elkészítéséről szólt ez a nap. Magát a rácsot 0,50 mm vastag acéllemezből vágtam ki amit lényegében egy régi, kidobásra ítélt számítógép ház burkolatából nyertem ki. Amit lehet, azt újra kell hasznosítani. :)

A vágás előtt felragasztottam egy előre megtervezett matricát, ami a minta kivágását segítette. Dremel multigép segítségével több órán át "szórakoztam" ennek az egyszerűnek nem mondható mintának a kivágásával, majd újabb órákon keresztül tökéletesítettem a mintát tűreszelők segítségével.

Második nap: 2012.11.13. / Feladat: Dupla ventilátorrács #2

Hamradik nap: 2012.11.14. / Feladat: Dupla ventilátorrács #3

Negyedik nap: 2012.11.16. / Feladat: Dupla ventilátorrács #4

Végre elkészült! Magam se gondoltam volna, hogy napi több óra rászánásával is ennyi időmbe fog telni mire elkészítem ezt a rácsot. Összességében ~25 munkaórát igényelt, de azt hiszem, megérte a fáradozást. Remélem, hogy szerintetek is. :)

Ötödik nap: 2012.11.20. / Feladat: Első plexi keret megmunkálása

A ventilátorrács befejezése után nekiláttam a korábban már említett plexi keret megmunkálásának. Ez a keret az előlapi ajtón vágott szellőzőnyílás köré fog kerülni, de terveim szerint kicsit be lesz mélyítve, ezért egy kis marási munkálatra volt szükség, amelyhez a marófejeket a Dremel biztosította számomra.

A maró ill. a multigép rögzítéséhez fúróállványt használtam, továbbá lerögzítettem egy fa lécet, aminek a mentén végigtolva teljesen egyenes vonalat kaptam a marás során.
Ugyanezen a napon nekiláttam az ajtón levő szellőzőnyílás elkészítésének, amelyhez nagyon nem is fűznék semmit - beszéljenek a képek. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Gymkhana Mod #2

    Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.