2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Gigabyte GM-M6800

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Játékra tökéletesen alkalmas OLCSÓ egér? Van ilyen? Van!

[ ÚJ TESZT ]

A Gigabyte-nak nem titkoltan ez a játékra is alkalmas belépő szintű egérkéje.
Az ár/érték aránya valóban nagyon jó! Nézzük meg miért érdemes erről az egérről cikket írni!

Csomagolás

A csomagolás kifejezetten puritán, majdhogynem gagyi csájna méd életérzést ad. Nincs CD, se terjedelmes user manual. Mint amit a búcsúban lehet lőni.
Ne tántorítson el minket a csomagolás minősége!

Csomagolásból kibontva szembetűnő, hogy a vezeték közvetlenül az egér után meg van hajolva. Nem jó, hogy így teszik a dobozba...

Első benyomás

Masszív, jól megépített egér. Megpróbáltam ketté törni, de nem nyeklik-nyaklik, nem ropog. Az oldalsó gumírozott részeknél a gumi és a műanyag között nincs szintbeli különbség, ami javítja a kényelmet és csökkenti a piszok lerakódásnak kitett felületek mennyiségét.

Oldalt fényes fekete a műanyag felülete, szép keretet ad a középső matt szürke felületnek.
A gumírozott rész kékes-szürkéje kicsit elüt a fényes feketétől és a matt szürkétől (ami nekem nagyon tetszik).

Hatalmas tappancsokkal van megáldva az M6800 alja. Ez nagyon örömteli!
A tappancsok anyaga viszont puha. Nem egérpadon használva kopni fog.
A súlya pont jó. Ha mégis kevésnek éreznénk akkor az alábbi linken találhatunk egy egyszerű leírást, hogyan tudjuk növelni az egér súlyát.

Súlynövelés mod

Kicsit közelebbről

Az oldalsó gombok elég hangosan kattognak, a felső kettő átlagos, a görgő kifejezetten halk. Neten böngészés közben ha lassan görgetünk nincs hangja.
A felső kettő gombon van egy kis bemélyedés ami miatt még kényelmesebb és biztosabb az egér fogása. A minőségi játékosoknak szánt egereken van meg ez a ficsőr, jó látni az olcsó kategóriában. Ezen tulajdonsága első ránézésre nem látszódik, még a hivatalos sajtófotókon sem szembetűnő, pedig nem elhanyagolható a megléte!
A drágább logitech mx szériás egerekénél jobb a fogása az M6800-nak, kényelmesebb. Ráadásul azokon nincs ez a bemélyedés a felső két gombnak! Közben eszembe jutott, hogy razereken láttam hasonló bemélyedés féleségeket.

A görgő sajnos oldalirányban nem dönthető. Volt olcsó-közép kategóriás egérrel dolgom amiben volt és nagyon megtetszett. Gyors késváltásnál, vagy neten olvasgatásnál nagyon jól jön. Bár 2200 magyar forintért nem kéne nyavajogni.

Kényelmes tartást biztosít az egér. Közepes-nagy kezem van, nekem pont jó az egér mérete. Kifejezetten örülök neki, hogy a gyűrűs ujjhoz nem raktak gombot, az nálam mindig csak a piszkot gyűjti.

A vezeték keménysége elég jó, nem egyhamar fog megtörni. Nincs a vezetéken az egér akadálytalan mozgását segítő eszköz. Ha egy felhasználó low-senzis FPS játékos őt esetleg zavarhatja a vastag és kemény vezeték. Én high-mid sensen játszom, így én örülök egy ilyen vezetéknek - tört már meg egér kábelem ami vékony és rugalmas volt, mondván az nem akadályoz a mozgásban. Azóta ezt inkább marketing dumának tartom.

Telepítés nélkül működik az egér minden funkciója. Azonban én kifogtam egy nem megfelelően összerakott darabot! A jobb oldali felső gomb, csak erős nyomás hatására akart működni. Pedig hallani lehetett a kapcsoló hangját enyhe nyomásnál is, de akkor nem történt semmi.
Leszedtem a gyártó oldaláról a megfelelő drivert, de nem javult semmi. Tehát a probléma biztos, hogy hardveres volt.
Egy órányi játszás és nyomkodás után hirtelen valami a helyére kerülhetett, mert varázsütésre megjavult. Szerencsére. Már gondolkodtam azon, hogy cseréltetem.

Játék közben

FPS-eknél és RTS-eknél teszteltem az egeret. A windows egér kezelőben maximumra vettem a szenzit, hardveresen pedig a 800 és az 1600 között váltogattam. Mesterlövész kasztokkal így a 800-as pont jó volt. Ha szűk helyeken mozogtam nem mesterlövész kasztokkal, vagy sok cél között kellett gyorsan váltanom akkor pedig az 1600-as beállításon játszottam.
Kifejezetten üdítő volt számomra, hogy CSAK 2 szintje van a kapcsolónak. Amikor olyan egerem volt amin több volt ennél, túl sokáig tartott a váltás a meleg helyzetekben. Mire a 4 db lépcsőn átlépegettem már rég késő volt.
Tehát én nem tartom hátránynak, hogy nem többlépcsős a DPI váltó gomb. Sőt kettő az ideális!
Az egér játékok közben meggyőző volt, nem ugrabugrált rángatások alatt, nagyon szépen siklik. Jól viseli azt is, ha valaki nem használ egéralátétet vagy lakkozott felületen játszik vele. Ez a Dual-Lens technológiának köszönhető amint azt a gyártó az oldalán hirdeti.

Hiányosságok

Egyetlen hátrányának talán a normálisan egyénre szabható gyári driver hiánya. A gyári letölthető driver elég szegényes és gyengén felszerelt (ne felejtsük el--2200huF!).
Igény esetén ezen hiányosságát az ingyenesen letölthető X-mouse button control programmal lehet orvosolni.

Nincsenek benne súlyok, nincs visító macska ráfestve, nincsenek villódzó színváltós ledek, kevés a piszkot mágnesként vonzó szépen lakkozott fényes-fekete felület (óóó logitechnél ebből mennyi van...).

Olcsó és nem lehet vele villogni.

Specifikáció

Ára - 2200HuF-nál kezdődik (akciósan esetleg még ennél is kedvezőbb lehet)
1 év garancia
Csatoló - USB
Érzékelő típusa - továbbfejlesztett optikai
Felbontás - 800 / 1600 dpi (hardveresen váltható)
FPS - 3000fps
Maximális gyorsulás - 20G
Maximális sebesség - 28 inch/másodperc
Gombok száma - 5 gombos
Certifikátumok - CE, FCC, BSMI
Szín - fekete és szürke keveréke
Kábel hossza - 1.5m
Méretek - (M)127 x (Sz)75 x (H)42 mm
Súly - 126g
Kompatibilitás - Windows 98/2000/ME/XP 32bit/Vista

Lássuk milyen optikai egeret kaphatunk 2000-3000 HuF-ért

Microsoft Wheelmouse Optical - 400dpi
Canyon CNR-MSL4 Optik G-Laser - 1000dpi, 4 gomb
Revoltec LightMouse Precision - 1000dpi
Továbbá főleg trustok, a4techek, genius és sok rosszabbnál rosszabb csájna méd egér.

Verdikt

Nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkező, kényelmes és kellő képen pontos egérhez jutunk.
Amennyiben nem igényeljük a DPI vadász, agyon designolt egereket vagy nem engedhetjük meg ezeknek az árát a Gigabyte GM M6800 tökéletes választás lehet!
Áránál magasabb kategóriából is vehet el vevőket a konkurensektől ha ismertté válik és kiadnak hozzá egy normális gyári drivert.

Ez az egér teszi a dolgát és ennyi. Ha ez kevés a kedves felhasználónak vegyen egeret 4-5 ször ennyiért. Én mivel rátaláltam tudom, hogy nem fogok.

Az egeret a pécsi VH Comp-ban vettem, köszi!
[link]

Linkek

gyártó oldala
leírás az x-mouse button control-hoz
x-mouse button control v 1.49

hejesírásó

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.