2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

0100 ALFA Déli pályaudvar

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Este 1 után fontos leckét ad a váróterem?

[ ÚJ TESZT ]

Figyelem! A cikk ugrál a jelen (piros várótermes szék) és a 20 perccel jelen előtti idők között. Ez zavarólag hathat a kedves olvasóra.

Igen. Hihetetlen, vagy nem is annyira?
Mindenesetre én nem gondoltam volna, hogy alig 3 perc alatt egy konok, makacs, ritkán tévedő embernek ennyit tanítana, adna hajnali 1 – bötüvel kiírva, mint a sárga csekken:

Egy

órakor egy látszólag élettelen létesítmény. Történt ugyanis, hogy ma - annak aki nem tudná, hogy most épp ez nekem mit jelent:

2009. 10. 31.-én

lekéstem az utolsó vonatot ami a velem se vele se nélküle viszonyban lévő Budapesttől megszabadíthatott volna. Egész pontosan:

2339 ALFA

azaz helyi idő szerint 23:39-kor ment el ez a bizonyos vonatnak látszó tömegközlekedési eszköz. Ami nem is annyira tömegközlekedési, mert valószínűleg egymagamban lettem volna a vagonban.

Mindenki ismeri

Mekkora zenék vannak itt kérem. Ütemes ritmus, tüdőt átmozgató basszus, még magyarok számára is könnyen énekelhető Angol nyelven íródott partyzenék. Táncikálós, énekelős, csajozós – pasizós, akár a kettő egyszerre, vagy egymás után is (kinek mi).

Ja ezt nem mondtam? Itt kérem party van, pontosabban alattam. De igazából ez még mindig olyan valami ami a címhez nem is kötődik igazán. Holott fogalmazás órán ezzel kezdik, arról írj ami a cím, és fordítva. Egyes, üljek le! – Már ülök.

Nem lopom a napot tovább jöjjön a történet, már csak azért is mert 0106 ALFA- kor elég nehéz napot lopni, Hold sincs mert felhős az ég kérem szépen.

Szóval lekéstem a vonatot. Jahm.

Peronra felléptem a lépcsősorról. Látok vonatokat, látok 96’ os banán zöldes Dortmund mezes embereket, akik minden bizonnyal a biztonsági őrök.

A hasonlóság megtévesztően hathat

Fáj a nyakam, görnyedek a noti miatt. Pedig ezt nem lenne szabad. De jó lenne odalent ütemesen ringatni a táncolni nem tudó testemet a zenére.

Lehetetlen azokon a piros várótermes csodákon normálisan ülni

Szóval látom, hogy 03xx körül van vonat uticélom felé. Ekkor egy jányka (kore légyen 17) beszalad vissza a már lezárt vagány vágányok közé. Magassarkúban van szegényke, olyan kis sexin, majdhogynem nőiesen topog a lábbelijével. A Dortmund drukkerek, elég részeges hangon elkezdenek utána teli torokból bömbölni:
-Hé!! Há!!! Ájjjon má meg! Józsi nézd már a …… ez a hülye fent hagyott valamit a vonaton.

Két dologra gondoltam ekkor.
1, Mekkora részeges parasztok ezek a Dortmund drukkerek!
2, Milyen kis butus kislány aki fent hagy valamit a tömegközlekedési eszközön.
DE! Ezzel tudom nem kezdünk mondatot, DE én nem kezdtem, hanem az egész mondat a DE, azt meg hírtelen meg nem mondom, hogy ilyenkor mit szabad csinálni a DE-vel.

Szval..DE

A vagon már le volt zárva, ekkor a Dortmundos bácsi kedvesen odarohant, kinyitotta a vagont, felsegítette a hölgyet, majd kedvesen kikísérte a peronig.
Mifene.
A Kolámba Morpheusz becsempészte a kék tablettát? Ilyen van? Látszatra ítélkeztem, és nem is volt igazam, mert mégsem bunkó A pályaudvar őre? Na jó én is ember vagyok. Ez van.
Ettől még részegesek, mert hogy beszélni nem tudnak normálisan az biztos, amikor a hölgy után kajabáltak (ez illik rá a legjobban) a hangleejtés, a szóhasználat, a stílus elég kótyagosan, ittasan hangzott.
Jó lehet nem bunkó, de akkor is isznak, mondván mégis ki venné észre hajnali 0100 ALFA után?

Fáj a nyakam és kényelmetlen a szék. DE! Legalább nem vagyok álmos.

A kislány elintézve, én pedig behúzódok a falhoz, ne fújjon a szél, egyrészt mert nem akarok fázni, másrészt mert mit képzel magáról? Meg se kérdezte, hogy fújhat-e! Ez is bunkó; vagy nem bunkó, DE biztos részeg. Neveletlen szél.

Közben kidobnak egy csövest, jó hogy nem verik agyon. Bezzeg a csöves is ivott már eleget ma ahogy kinéz. Lehet csak a féltékenység beszél belőlem, mindenki ivott ma már valami finomat csak én nem, mert a Malév járatain normális alkohol nincs, csak bor, amivel nincs baj csak nem kívántam éppen, és se vodka, se baileys, se semmi nem volt. Hogy a turbulencia ette volna meg őket ott helyben!

Az ajtók be vannak húzva. Kint kell átvészelnem ezt a néhány órát. Amikor a Dortmundos bácsi (biceg egy kicsit, biztos az alkohol miatt!) észrevette, hogy a fal felé konvergálom konkáv testemet, egyre növekedő a gyorsulással, vektorjával felém mutatva kocogni, majd majdhogynem szaladni felém.

Mekkora jó zenék vannak itt kérem!

Ebből baj lehet még – gondoltam. Majdnem megvert egy csövest, és bunkó is és még ittas is, holott szolgálatban van. Na jó, lehet nem bunkó, de a többi biztos igaz.

Jajj, megállt. Most meg kell majd vernem? Bár Sammer már nem aktív, és messze vannak a BL sikerek, biztos tud néhány mocskos kis trükköt hisz Dortmundi a drága. Ha sikerülne megvernem, tutira kidobnak és mehetek a Népligetbe, hogy haza tudjak ugorni.

Megáll, de úgy megáll mint kiskatonák Usztics előtt abban A bizonyos sorozatban. Jegenyefa, pedig csak 1,65 magas.

-Uram, vonatra fog várni?
-Igen
-Akkor kérem fáradjon be. – a hangleejtése továbbra is fura. Parasztias, egyszerű, de tiszta, jól összerakott, kedves, és tisztelettudó.

Már melegedem

Mifene. Nem részeg, és nem bunkó, csak egyszerű. Amiatt még sosem vertek meg senkit. Piszkos Fred egyszer szeretetből mintha megverte volna egyik barátját – nevezzük inkább üzlettársnak, de még Ő se verne meg vkit, csak azért mert egyszerű. Esetleg, ha egyszerűen tartozik neki, akkor lehet megveri.

Mindenesetre már megint hittem valamit, ítélkeztem sebtibe, és megint nem lett igazam. Ez nem az én napom. Éjszakám egész pontosan.
A zene továbbra is nagyon jó. Ha nem lennék szerelmes, nem lenne ennyi csomagom, nem lennék fáradt, nem lennék öreg, leszaladnék, és magára adó előadó módjára belevetném magam a csápoló kezek közé, hátha megfognak és kinyomnak fejük fölé! Wallace is egy kézzel kinyomta a kétkezes kardot, a tinik is kinyomnak majd engem.

Mekkora szám! Mindjárt rázom a seggem, pedig ülök.

Szóval megkért, hogy fáradjak be. Elmondása szerint Én rendes utazó ember vagyok. Államat és bátorságomat összeszedve léptem be a mindenki által jól ismert kétajtós füstözött üvegajtókon.

Meleg van. Itt fűtenek? Ilyenkor? Mikor a vonatokon meg gyakran befagy a most még narancsbőrmentes seggem? Komoly…
Ennyit a szélről, nem fogok megfagyni ma este.

Jaj! Ez meg hogy lehet? Tele vannak a padok fetrengő csövesekkel. Szana széjjel vannak a cuccaik, horkolnak, stb. Ezért van itt meleg akkor!
A csöveseknek melegedőt tartanak fent. Nem baj! A lényeg, hogy ne fázzak meg.

A csövesnek látszó utasok - tekerd fel a fényerőt a monitoron

Mikor közelebb mentem, észrevettem, hogy Ők is csak utasok mint én. Csak szimplán fáradtak. Nem is csövesek. Megint jött egy gondolat - kéretlenül, magától - pusztán tapasztalatokra, most megélt vizuális élményekre, és előítéletekre alapozva ítélkeztem. Jött kéretlenül. Pofátlan dög, biztos egy követ fúj a széllel. Vagy a gondolat egy kő, amit a szél fúj, és mind a ketten pofátlanok. Minden bizonnyal így van.

Nagyon megdöbbentem, egyrészt a történteken, másrészt azon, milyen buta vagyok.
Véleményt alkotok úgy, hogy nincs a kezemben megfelelő mennyiségű információ ahhoz, hogy hibaszázalékot mérhetetlen mértékűre lenyomva alkossak véleményt emberekről, és\vagy dolgokról.

Nagyjából 3 – azaz HÁROM perc alatt vagy fél tucat ilyen hibát vétettem el. Sorban. Egyiket a másik után. Minimum elgondolkodtató. Ebből most igazán kéne tanulni. Észrevenni egy dolog, de tanulni kéne belőle. Látszólag jelentéktelen dolgokban így tévedni nem probléma, de ha ilyenben ennyire képes vagyok első ránézésre ítélkezni (negatív irányba, mert hát miért ne) akkor komplexebb dolgokban még inkább megeshet ugyan ez.

Azt lehet észre se venném!
NA az lenne csak igazán kellemetlen.

Már lassan 0200 ALFA van. A zenék most nem olyan jók. Van itt a pályaudvar aljában valami mulatásra alkalmas intézmény. Az hallatszik fel a váróba.

Eme iromány célja, hogy rávilágítson mennyire hamar ítélkezünk. A hangulat és a helyzet éreztetése végett meghagytam olyannak az írást amilyennek született, csak képeket raktam bele.

Megyek csinálok pár képet, hogy legyen mit berakni az anyagba, addig sem alszom el.

Végezetül témától függetlenül, elmeállapothoz viszont nagyon is passzolva, ím egy idézet Pistabácsitól:
„A Jeti nem szekrény. Mert ha a Jeti szekrény volna, szekrénynek hívnád és nem Jetinek.”

Ha valakinek nem tűnt volna fel nagyon fáradt voltam amikor ez íródott. És igen, SC04 drukker vagyok.

Déli

ALFA

hejesírásó

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.