2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Genius SP-HF 3000A bemutató

A cikkben megpróbálom bemutatni a fadobozos 3000A-t és kiderítem, mennyire nevezhető az 1250X utódjának.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Előszó és egy kis „történelem”

   A cikkben megpróbálom bemutatni a fadobozos 3000A-t és azt is kiderítem, mennyire nevezhető az 1250X utódjának. Utóbbi rendszerről sok jót lehetett „hallani” fórumokban (például itt), valamint tesztet is olvashattunk már itt a Logout-on Eagle16 kolléga jóvoltából.
   Sajnos a termék gyártását 2008 tavaszán befejezték, bár így is közel két évig volt forgalomban. Aki jó árú sztereó hangrendszert keresett, az már akkoriban beszerzett legalább egy példányt belőle. Az ára 15 és 9 ezer forint között mozgott.

   Fénykorát akkor élte, amikor már 10 ezer forint alatt is hozzá lehetett jutni. Akkoriban ár-érték arányban verhetetlen volt, sokan ajánlották a fórumon is. Hangzás tekintetében felülmúlta a hasonló árú hangkeltőket, de azt hiszem, itt be is fejezem a mesélést.

[1250X... Még mindig jól néz ki ez a design.]

   Az igazság az, hogy az idő megszépíti az emlékeket. Mint mindennek, természetesen ennek a rendszernek is vannak hibái. A tápegysége nem szűri a nagyfrekvenciás zajokat (lámpakapcsolásra pattan), a mágneses árnyékolás nem teljes, az erősítő jel-zaj viszonya 80dB valamint a közelében felejtett mobiltelefonra is „reagál”. Felépítése sem túl bonyolult, hiszen egy TDA2030 páros hajtja meg a hangszórókat. A magashang-sugárzó a neki megfelelő frekvenciás hangokat egy kondenzátoron keresztül kapja. Brumm is van (földhurok miatt), de ez nem minden rendszer esetében azonos mértékű (az enyémnél hallható, de csak nagyon közelről).

Lássuk az utódot –talán nevezhetjük utódnak–, azaz a 3000A-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.