2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Fejmozgás érzékelő házilag

Avagy egy olcsóbb alternatíva a TrackIR-re …

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Először kicsit furcsa érzés használni, de gyorsan hozzászokik az ember, és utána már nem is szívesen áll neki enélkül.

Én Lock On, DCS - Black Shark, ArmA és ArmA II valamint Rise of Flight alatt próbáltam, és használom mai napig, nagy megelégedettséggel :)

Hogy mennyire jó alternatíva ez a progi a TrackIR helyett? Összehasonlítani őket nem tudom, sajnos gyári TrackIR-t még nem volt alkalmam kipróbálni, de az én igényeimnek tökéletesen megfelel, valamint a családi kasszát sem terhelte meg annyira …

Tökéletes megoldás az olyan szimulátor rajongóknak, akiknek nincs „kedvük” vagy lehetőségük TrackIR vásárlásra, vagy egyszerűen csak ki szeretnék próbálni ezt a dolgot!

A FreeTrack népszerűsége egyre nő, olyan szinten hogy erre már sajnos a Naturalpoint is felfigyelt.

Először is a FreeTrack programból ki kellett szedni a TrackIR HW-ekkel való kompatibilitást is, mert pár régebbi TrackIR-esnek szimpatikusabb volt a FreeTrack felülete :)

Valamint pár újabb játékban már kérik, hogy azok NE legyenek FreeTrack "kompatibilisek", használják az új, kódolt TrackIR interface-t. A FreeTrack ugyanis normál TrackIR interface-t használ, ugyanazt, mint a régebbi TrackIR-ek.

Ilyen játékok pl: Az ArmA II, a DCS Black Shark és a Tom Clancy H.A.W.X..

Itt ismét megemlíthetném az eddig is sokszor dicsért „okos embereket”, de nem teszem, az már nem biztos hogy etikus és szabályos lenne, de itt jön a képbe az Output résznél említett PPJoy, aminek a használatával gond nélkül áthidalható ez a probléma :)

Elég hosszúra nyúlt leírásom azért készült, hogy aki most ismerkedik a szimulátorozással, az kicsit élethűbbé tudja varázsolni azt, elfogadható méretű befektetés mellett :) A leírásban szereplő dolgok nagy része személyes tapasztalatokon vagy hazai és külföldi fórumozók leírásain alapul.

Az észrevételeket, kérdéseket várom a fórumba!

Jó repülést!

DummyBoy

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.