2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Sony Ericsson W200

Ez egy kissé módosított SE K310, hogy újra el lehessen adni, ebből adódóan a két készülék ún. crossflash kompatibilis. Mivel a W200 walkman szoftos és kisebb a firmware, ez duplán megéri.

Ezen kis kitérő után essen szó a külsőről. Tenyérbesimuló keskeny telefon kopogós és olcsó, de nem bazári műanyagból. Legalábbis egy lakkozott hatású Galaxy S3-nál kellemesebb. A kinézet pedig szolid, ötvözi az íveket a szögletes formákkal, teljesen normális. Ugyan elöl, hátul oldalt tele van márkajelzésekkel, de egyáltalán nem kelt bazári hangulatot.

A hátlap enyhén íves, a hangszóró rései pedig egy walkman logo kíséretében veszi ki a szerepét az arculat kialakításában. A kamera szerencsére nincs úgy agyonhangsúlyozva, mint egyes VGA Nokiáknál, hiszen jelképes funkció. Bár a C1-01-nél jobb, de erről később.

A billentyűkiosztás egy kicsit más, mint az előző kettő. Először szembetűnő hogy D-pad helyett joystickot találunk, - ami elég kényelmes és tartós, de műanyag, - valamint 2 gomb hiányzik a frontról, mégpedig a walkman és a multitask. Utóbbi egyáltalán nincs, mint ahogy kameragomb sincs, előbbi pedig a play/pause helyére költözött. Feature még, hogy két külön LED mutatja minden alkalommal a feloldás menetét. A háttérvilágítás természetesen narancs színű. Egyéb változtatást nem eszközöltek, a mikrofon a fastporttal együtt alul található, az M2 foglalat pedig a helyén, a baloldalon. Őt kemény gumiborítás védi, mely kiválóan illeszkedik, de könnyen nyitható.

A billentyűzet ismételten kiváló, nyomáspontja megfelelő, gépelni remekül lehet rajta, pont annyira csúszik amennyire kell. A joy is szépen jár, a nyúzást is bírja.
Az egész telefon anyagában festett műanyaggal van borítva, tehát a kopás, strapálás nem látszik meg feltűnően. Először sérülékeny kis vacaknak tűnik, főleg a könnyen lecsusszanó hátlap miatt, de ez csak egy felhasználóbarát burkolat, melyen az ujjlenyomat alig látszik meg. Mögötte még egy komplett alumínium ház található.

A kijelző is jól védett nehéz beütni ezt is, viszont könnyen karcolódik a plexi. Egy 1,8 colos (114PPI) 128x160 16 bites UBC panel foglal mögötte helyet.

Az egyik legrosszabb, amit valaha láttam. Rettenetesen utánhúz, egy kis gravity defied után kifolyik az ember szeme. Viszont maga az állókép is ronda. A színek furák, túlszaturáltak, fekete meg nincs, elég világos és fakó. Asztalról legalább olvasható, erre ügyeltek, viszont a másik három irányba fordítva igen hamar átmegy inverzbe. Rajta még megtalálható a háttérvilágítás-mentes óra(lezárt képernyőnél is mutatja az időt), ennyi előnye van a megjelenítőnek.

Az akku gyengécske, 1-2 napot bír, elsősorban a rossz kínai gyártástechnológiából eredő érintkezés, és minőségproblémák miatt. Normális példánnyal nincs gond.

Szabad belső memória ~22MB

Dimenziók: 101 x 44 x 18 mm

Elérhető volt fehér színben is:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.