2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Sony Ericsson K800

Megjelenése markáns és férfias, ez egyértelmű. Jó vastag, de legalább könnyű. Teljesen a szögletességre, téglalapokra épít a külseje, íveket elvétve találni rajta.

A hátlapon viszont van alul és felül is, valamint gumírozott csúszásgátló felülettel be van vonva, így kényelmesen lehet fogni. A hangszóró egészen fent kapott helyet, a márkajelzések is szolidak a K szériához híven. A lényeg viszont lentebb van, a Xenon villanó és korának egyik legjobb mobilos kamerája, vagyis annak fedele.

Természetesen nyitásra itt is indul a kamera app. Tükröt a fedél alatt találunk, és ezüstös, akár a K550-nél.

A gombkiosztás újra eltér a hagyományostól. A play/pause gomb bal oldalon, a kétállású kameragomb pedig jobb lent a helyén van, de az M2 foglalat átköltözött fentre, ezúttal is egy jól illeszkedő kemény gumiajtó védi. A Fastport és a mikrofon a készülék alján van, de az IrDA átkerült a kameragomb alá. Ez nem túl szerencsés, fent jobb volt. Valamint a csatlakozó mellett elég nagyméretű fém akasztót találunk, ez nem szokványos.

Az előlap szálcsiszolt és festett műanyagból van, de nem kopik könnyen. Fémrács védi a fülhallgató hangszóróját, valamint van előlapi kameránk is, hiszen 3G képes a modem. Kétoldalt található a game A és game B gomb, melyet túlzottan nem használtak ki a fejlesztők, de azért elvétve találni egy két jó fekvő módú játékot hozzá. Viszont hangosan kattognak, hiába nagyon könnyű benyomni őket.

A numerikus billentyűk és a softkey-k is teljesen szögletesek, érezhetően elkülönülnek egymástól. A numpad enyhén gumis, aránylag jól használható gépelésre és játékra, a navigációs gombok kemény és csúszós műanyagból vannak. A nagyobb baj az hogy a tárcsagombok nem határolódnak el kellőképpen, így szokni kell a használatot, különben gyakran félreüthetünk. Apropó tárcsagomb, kissé szokatlan kézbevenni egy SE felhasználónak, de trükkös, mert a felvesz gomb egyben a böngészőt is indítja, a letesz pedig előhozza a multitask menüt. Nokiás/Samsungos reflex miszerint a főképernyőre dob, itt nem lesz jó. A háttérvilágítás fehér, a joystick meg szépen jár, könnyen használható és műanyag. Összeszerelési minősége jó, nem nyöszörög, mint az előző három, valamint a strapát se bírja rosszul. Az ujjlenyomatok észrevehetőek, de nem látványosak a burkolaton.

A gombsor felett egy 240x320 as 2colos 24bites TFT kijelző terpeszt(200PPI). Ez már elég jó pixelsűrűség mai szemmel is. Színei kicsit fakók, fekete mélyebb árnyalatait nem tudja megjeleníteni. Kissé olyan mintha köd ülne rajta. Egyébként szép és gyorsan szokható, éles képe van. Betekintési szöge jó, oldalról és alulról enyhén világosodik de végig olvasható, felülről besötétedik. Ez így átlagos használatra tökéletes. Napfényben még mindig nem jó. A védőplexi közel van, de kemény, beütni nem nagyon lehet, viszont karcolódik.
A képeken található telefon billentyűzete porszívó áldozata lett, de ettől még használható.

Akkuja közepes, 2 napot bír mostanság, veszített erejéből. A hátlapot lecsúsztatva férünk hozzá, a SIM foglalat szokásosan alatta ül.

Belső memória: ~64MB

Dimenziók: 105 x 47 x 22 mm

bronze és fehér színben is elérhető volt

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.