2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Sony Ericsson G502

A cikkben szereplő másik DB3150-es telefon, kicsit későn jött, nem nagyon terjedt el, de egy remekmű. Szögletes design kevés ívvel, mondhatni tipikus Sony Ericsson, de pont ott van kerekítve ahol kell. Nagyon jól illeszkedik a kézbe, kényelmes használni.

Körben az oldalán már csak egy krómszínű műanyag keret fut, nyoma sincs a régi gombhegyeknek. Az M2-t csak egy felirat jelzi, érte le kell csúsztatni a hátlapot. Alul a mikrofon és a fastport van, jobb oldalt pedig a kameragomb és a hangerőszabályzó. A teteje üres. A bekapcsológomb a c-re került, így búcsút lehet inteni a gyors profilváltásnak. A híváskezelő gombok is a szokottat művelik, a letesz a főmenübe repít (W910-en is) a hívás pedig a híváslistát hozza be.

Kikapcsolni pedig csak a főképernyőről lehet. Kicsit klasszikusabb, ezzel a modellel már más célcsoportot céloztak meg. Míg az előlapé a szolid elegancia, addig a hátlapra rá lehet mondani, hogy sivár.

Ezt igyekezték egy bordázással megdobni, ami a kamera felett kezdődik. A hangszóró pedig abban a résben bújik meg, ami az ezüst rész és a bordák közt van. Ő is bujkál, de semmi félnivalója nincs.

A billentyűkről annyit tudok mondani, hogy elsőrangú, játékra és írásra is a legjobb, a finom ívek csak úgy vezetik az ujjat. A W810 mellett az egyik legjobb játékteló. Kemény átlátszó műanyag gombok, így nem kopik. Kivétel a felvesz/letesz, annak már rég annyi. Felül pedig a briliáns 2 colos 240x320-as 24-bites TFT panel üldögél (200PPI).

Színei, élessége remek, a tűző fény se olyan komoly gond neki, van fényerő is. Eszméletlen szép képe van, pár Nokia hasonló. Betekintési szöge 180°, nagyon halvány derengés látható csak minden irányban.

A műanyag borítás pedig kemény, anyagában festett, jól bírja az ütést, karcolást. Nem recseg, nem nyöszörög a mobil, és a megjelenítőt is egy nagyon kemény plexi védi. Viszont a karcok meglátszanak rajta, mint ahogy az ujjlenyomatokat is mérsékelten gyűjti.

Akkuja jól bírja, 4-5 napot simán kihúz.

Belső memória: ~32MB

Dimenziók: 103 x 46 x 13.5 mm

Elérhető volt piros és ezüst színekben:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.