2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia: egyéb funkciók

A Sony Ericsson adott pár szoftvert a szórakozás menüpont alatt. Legalapabb a music DJ, minden telón ott figyel, sample fájlokból lehet csengőhangot összerakni. Nem nagy durranás, de legalább korrektül működik.

Következő a PhotoDJ, ami az elkészült képeinket alakítja át. A kis felbontásokat szereti jobban, W810-en még rajzolni is enged vele. Azon kívül, hogy kereteket meg mini ábrákat rakhatunk a képekre, lehet humorizálni, pl. lefotózzuk a havert és rajzolunk neki führerbajszot.
Ami lényegesebb, hogy lehet vele elforgatni és menteni, meg effektezni, pl. festmény, szépia, negatív. Amit kameraappban is. Ez minden fájlmérettel megy.
Z530-ból maradt ki csak a cucc.

A harmadik a videó DJ. Ehhez már kicsit komolyabb teló kell. Így is csak a W200-ból és a Z530-ból maradt ki. Alap videószerkesztő, a 176x144-es, vagy kisebb mozikhoz. Új mobilokon QVGA-t is támogat. Prezentációszerű diákat lehet berakni, hangsávot módosítani és hozzáadni, feliratozni. Természetesen vágni is tud.
Jó hogy van, nem mindennapos a használata, de az én baráti körömben gyakran előkerült. Már telón és tanórán elkészült a feliratozott baromkodásvideó.

Bluetoothoz jár a távvezérlés, médiavezérlő, prezentációvezérlő, vagy egérkurzor. Androiddal is megy, nemcsak PC-vel.
Valamint van hangjegyzet is, limit nélkül, hívás közbeni rögzítéssel is, AMR-be.

DB2020 és újabb készülékekben van TrackID funkció (kiv K800), és RSS olvasó is. Javas trackID is van persze. AMR-ben vesz fel, és küldi el a netre.

W710-ben van fitneszalkalmazás, néhány adat megadása után méri, mennyi kalóriát égettünk, a megtett távolság alapján, amit 2 irányú mozgásérzékelővel igyekszik mérni. Szerintem elég pontos lett.

Szintén DB2020 óta van galériaapp. K800-nál és K550-nél inkább bug, idővonalas 3x3-mas rács vagy 5x5-ös rács közül válogathatunk fektetett nézetben.

DB3150-ben a fájlkezelő mellett van galéria a zenelejátszóban, ez flash alapú. Sebessége android 2.1-et megszégyenítő, a képeket nagyításos lapozással váltja, maga a belenagyítás is gyors, de amíg nincs kész addig pixeles. W910-ben giroszkóppal még fordul is. Remek. Ezzel könnyebb megtalálni egy fotót, lévén idővonalban csoportosítja.

A Nokiánál egyvalami maradt ki eddig, az a Maps. Bizony a 6303i-ben, és a legtöbb újabb S40v6-os Nokiában is ott a navigáció, leginkább a Symbian S60v3-masra hasonlít. Csak egy bluetooth vevő kell, és a Nokiasuite-tal felpakolni a térképeket. Utána van egy Navteq térképes alapszintű hangos navigációnk. POI-val 2D-ben.

Ezen kívül itt is van egy galériaapp, idősáv funkcióval, és 3x4-es mozaik elrendezéssel. Szépen animálva választja ki, és teszi vissza a képeket, gyorsan nagyít.

RSS az nincs. Track ID se. Viszont van Nokia store. Meg hangfelvevő, 1 óra korláttal, AMR-be.

Utoljára a Samsungok. RSS olvasóval büszkélkedhet az S5230 és a Cápa is.
A Picsel viewert megszívtuk a D900i esetében, pont a lényeg került kukába. Azért az FM rádióért legalábbis kár volt. Így se Office, se PDF… se RSS, de van TV kimenet legalább. Persze kábelt vegyél külön.
Ellenben a két újabb Samu kezeli a PDF-eket.

Az újabb S5230 ROM-okban egészen jó is. Kicsit lassú, kicsit nehézkes, nagyon nagyokat nem szereti, de van és működik, ez a lényeg. S5350-ben előtelepített a Palringo IM kliens is. Meg van benne zenefelismerés és lehet felvenni a rádióból is.

Hangfelvevő természetesen van, formátum AMR. Korlát 1 óra.

Annyi hozzátartozik a kamuhíváshoz, hogy fel lehet előre venni egy beszélgetést, és hozzácsapni, hogy még élethűbb legyen.

A D900i kapott egy alap képszerkesztőt, fényerő, kontraszt, forgatás, utólagos effektezés lehetőségekkel. Lassú, működik.

Kb. itt ér véget a lista, még az újabb Samsungokhoz kapunk ajándékba egy halom parancsikont közösségi oldalakhoz, és ennyi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.