2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Első hetem a Sony Xperia Sola-val

Szerintem piszok jól néz ki. Lapos, Sony-s, nem túl kicsi, nem túl nagy, mindennek megvan a helye benne.

[ ÚJ TESZT ]

Tovább, a sárga köves úton

Tovább, a sárga köves úton

Egy extráról nem írtam, ami miatt tulajdonképpen egyedi a Sola, és csak ő tudja, ez pedig a Floating Touch. Ez annyit tesz, hogy nem kell megérintenünk a kijelzőt, elég fölé vinnünk az ujjunkat, érzékeli a kütyü. GB-n csak a háttérképet izgathattuk, meg a böngészőben jelölhettük ki a linkeket vele, ICS-en viszont már rendszerszinten tudjuk használni, hála a Kesztyűs módnak. Ez főleg így, a téli hónapokban jön jól, viszont ahhoz, hogy könnyen használni tudjuk, nem árt a gyakorlás.

Köztudott tény, hogy tökéletes telefon nincs, mondhat bárki bármit. A Sola sem az, de ezt csak igazán halkan merem mondani, nehogy megsértődjön. Bár a hibák inkább szoftveresek, mint hardveresek. Az elején sikerült megakasztanom, kb. 40 alkalmazás egymás után történő telepítése kicsit megülte a gyomrát, fogta magát, és újraindult. Azóta nem csinált ilyet.

Ha esetleg lefagyna (mert a droid ilyent is tud csinálni), akkor vedd ki az ak… oh, bocsi megszokás. Sajna nem kivehető az akku, így ez most nem jött össze, de az amúgy is olyan kétezres évek eleje. Van ennél kifinomultabb módszer is, nevezetesen a főkapcsolót, és a hangerőszabályzó felfelé gombját kell addig nyomni, amíg meg nem rezzen a telefon, és újraindul.

Egy dolog van, ami hardveres hiba, és szerintem ezt nem igazán gondolták át, ez pedig az, hogy minden jelzőhang (csengőhang, értesítés) a hátsó hangszórón szólal meg. Na már most az meg ugye hátul van, és alig emelkedik el az asztal síkjától, és így brutálisan csökken a hangerő. Még jó, hogy a rezgés jó hangos, azt legalább meghalljuk.

Üzemidőt tekintve nem túl fényes a helyzet, egy hét alatt nem volt olyan nap, hogy ne kellett volna tölteni. Persze a folyamatosan bekapcsolt WiFi, a sok játék, zenehallgatás zabálja az akksit, de ha nem nyomogatjuk egész nap, akkor akár másfél napot is kibír, de ha az ember már egy ilyen komoly kütyüt vesz, akkor azért veszi, hogy kihasználja, nem?

Mindent összevetve: nagyon, de nagyon meg vagyok elégedve a Sola-val. A Sony jó úton halad, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy (a cikk írásának idején) már a harmadik legnagyobb okostelefon gyártó (Apple-Samsung-Sony). Az egyetlen sarkalatos pont a rendszerfrissítés, de ha ezt is jól tudja megoldani, akkor nem kell aggódni. Én reménykedek még egy JellyBean frissítésben, mert sokat dobna a kezelhetőségen.

Aki középkategóriás androidos okostelefonra vágyik, annak nyugodt szívvel ajánlom az Xperia Sola-t, mert nagyon jó vétel.

Kérdéseket, ha vannak, várom a hozzászólásokban
A Sola Mobilarénás fórumához ide kattintva tudsz eljutni

Köszönöm, hogy elolvastad!

komizoli90

U.I.: Ha találtok helyesírási vagy tartalmi hibát, akkor kérem, hogy PRIVÁT üzenetben közöljétek velem! Köszönöm

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.