2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy új gép születése

Rövid írás és pár kép a Corsair Carbide 400R házról, valamint az Artic Freezer 13 és 13 Pro CO hűtőkről

[ ÚJ TESZT ]

A megvalósulás útján II.

A második MNIMH az oldallemezeknél jött el, a két rögzítőcsavar úgy van kiképezve, hogy ésszel csavarva az oldalfal behajtott peremeinben kialakított fészkükben maradnak (azért ha erősen akarjuk, kijönnek onnan). Nem gurul el, nem hagyod el, mindig kéznél van... Mindkét oldallapon egyébként méretes kitüremkedés van, a nagyobb hűtők elhelyezésével se lesz gond, elviekben 165mm-es a maximum.

A ház elején, felül van a bekapcsoló gomb, ami egyben Power LED, alatta HDD LED (fehér mind a kettő), a két USB 3.0-ás csatlakozó, a két audio csatlakozó, egy IE1394 csati, a reset és egy gomb, amivel a ház elejében lévő két 12cm-es venti LED-jét lehet ki és be kapcsolni.

Itt álljunk meg egy picit. Elsőre jópofának tűnt a dolog (a korábbi Chieftec házamba még CCFL fénycsövek is voltak nagyon primkó módon beheftelve, és változtatható színű, IKEA-s LED-ek árasztanak hangulatfényt a számítógép asztalnál), de a sötét szobában a fehér LED-ek atomvillanásként világítanak, és egyáltalán nem kellemes a fényük az én szememnek. Oké, a ház olyan sötét, hogy durva kontrasztot alkot vele az éles fehér vény, ám ezt valahogy nagyon nem találták el a Corsair mérnökei. Szomorú, a Sharkoon olyan designt tesz le eléd a T9-el és T28-al, amitől spontán erekciója támad egy hardver-geeknek, csak éppen szobadísznek inkább való, mint számítógépháznak. Nagy összegekben mernék fogadni rá, hogy a vásárlók többsége akkor is a T9 mellett döntene, ha egy árban kapná a 400R-t.

Looks sell, baby...

A kettő között, félúton, egy pofa sör mellett nem akartok összejönni srácok, és egy használható, szép házat letenni az asztalra? :D

A ház elején a két ventilátort nem sikerült megnéznem, ugyanis a ház eleje masszívabb mint Fort Knox. Van ott porfogó szivacs, rács, meg minden, tehát biztos oldható kötéssel van megoldva, de a rögzítőkarmok sztoikus nyugalommal tűrték Don Quijote legvadabb rohamára emlékeztető támadásaimat. Némi gondolkodás után úgy véltem, hogy inkább az önérzetem sérüljön, mint a vadiúj gépház, így ezt a meccset most a Carbide nyerte technikai KO-val.

Az 5.25"-os helyekből négy darabunk van, és helyt kell adjak ShellKretornak abban a nézetében, hogy ennyi sok. Max. három, és akkor aki még akar optikai meghajtót használni, annak is van helye mobilrackra (használ még valaki ilyet?) meg kezelőpanelre a ventilátor-fordulatszám szabályzóhoz. De négy vagy több nem kell, inkább több 3,5 / 2,5 colos helyet tessék adni.
Amik amúgy szépen néznek ki, külön rögzítőelem nélkül, műanyag keretek tartják a merevlemezeket.

Csak az a baj, hogy ezek a tartók azért annyira nem bizalomgerjesztőek. Oké, rugalmasak (ie.: igyekeznek elnyelni minden rezgést), de némi masszivitás nem kéne? A hithű gépépítő nem tehet mást, bizalmat szavaz a Corsair embereinek, ha már ennyi pénzt áldozott munkájukért, de azért ott motoszkál hátul, hogy aki sokat veszi ki és rakja be a HDD-ket / SDD-ket, az vajon hány hónap alatt amortizálja le ezeket a kereteket?

Apropó, a merevlemezek "fordítva" vannak elhelyezve, tehát "hátra", a ház szemből nézve jobb oldala fele kell a csatlakozókat elhelyezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.