2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy Honda Civic újjászületése

A Hondákat lehet szeretni, szerelni, tuningolni: itt most az elmúlt 3 év tapasztalatai következnek.

[ ÚJ TESZT ]

Harangok

Kiszakadt a jobb külső gumiharang és onnan folyt ki a dzsuva. Gyorsan elmentünk Botihoz gumiharang cserére, egy 3000 Ft-os alkatrészről van szó. A képen a kivett féltengelyes szerelés, illetve a sok zsír látható.

Ezek után nyugodtabban mentem haza, örömködve nyomva a gázpedált, tuti meg is evett Fehérvárig a kocsi vagy 14 litert, de mivel csak később tankoltam, a vegyes fogyasztást tudom megírni, ami 9 liter lett. Ha az ember elvált 3000-nél, akkor 7 literrel is beéri egy hosszabb út alatt, ha sok a városozás és a hidegindítás, akkor 1 literrel több, ha van benne forgatás is rendesen, akkor pedig 9-10 liter. A kompresszorral volt egyszer egy 14 literes mérésem, amikor tényleg csak 100 km-t mentem és sokszor volt padlógáz, ezt szerintem a turbó is meg tudja csinálni, sőt, még többet is, csak ugye nem úgy szoktam használni.

2002-es a jogsim, 2005-ig vezettem a család két másik autóját, nem tudom pontosan mennyit, kb. 60 ezer km-re tippelnék, majd 2005 óta a Civicbe beletekertem nagyjából 110 ezret. Lekopogom, sohasem volt balesetem, még csak koccanásom sem, a rugalmas használat mellett sem. A videón látható eset sem mindennapos, de néha kell ilyen is.

Katt a YouTube-os videóért

Szóval a féltengelyre azért ránéztem másnap - azaz április 20-án - és látom, most meg a bal belső gumiharang van kiszakadva. Rohadt élet, ezt nem hiszem el. Vettem gumiharangot és elvittem kicseréltetni. Sajnos Zoli munkatársam nem ért rá, ezért egy másik szakihoz vittem el, aki kicserélte, de valamit elhibázhatott, mert nagyjából 30 km után egy váltásnál úgy elkezdett remegni a kormány, hogy azt hittem, defektet kaptam. Megállok, nézem nem, hát akkor arra kell gyanakodni, ami utoljára volt csesztetve, ugyebár.

Nem vittem vissza, mert a kapubejárójánál leért a lökhárítóm és megrepedt alul, ennek is nagyon örültem, gondoltam majd a Zoli, ha már ráér, akkor megnézi. Közben Botit felhívtam, azt mondja, lehet, a csuklót rosszul rakta össze és kérem szépen ezt így meg is mondta telefonon, mert szétszedte a Zoli és az volt. Megszorult a csukló, nem mozdult minden irányba, csak fel-le, oldalt nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.