2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Egy elfeledett repülőtér: Klementina

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Meglátogattam Magyarország második legnagyobb futópályával rendelkező repterét, a mezőkövesdit.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A jobb megértés végett: a mezőkövesdi repülőtérről van szó (a rendszerváltás után kapta ezt a nevet). Szovjet testvéreink úgy gondolták 1950-es évek elején, nem elég a kismillió reptér Magyarországra. Építeni kell egy tartalék, úgynevezett "titkos" repülőteret.

Nagyban

Ennek folyományaként, Magyarországon több repülőtér van, mint nagyobb országoknak együttesen, ahol bármikor, bármekkora gép használhat. Az persze már más kérdés, hogy az utasok nem fognak légkondis váróban csücsülni.

A fantáziámat már jó pár éve felkeltette, többször hallottam róla kocsmai pletykákat, és van több árulkodó jele, hogy valahol tényleg itt az a reptér:

Nagyban

Ezen a képen jelöltem (mivel képet nem csináltam), oszlopokon lévő reflektorokat, talán ez az egy teljesen nyilvánvaló dolog amit elsőként megpillant az ember.

Környező falvakban, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály, Nyárád mind-mind keringtek olyan pletykák ami ezen reptérről szóltak. Mivel a titkos komplexum tényleg titkosra sikeredett. Ehhez hozzájárult persze az, hogy magyar baka itt nem teljesített szolgálatot(Update! nem csak Szovjet, hanem magyar laktanya is volt Klementinán.by Satyricon). Kizárólag orosz és ukrán katonák állomásoztak itt (később kitérek arra is, hogy miért nem volt nyilvánvaló a megléte).

Legtöbbet talán arról lehetett hallani, hogy a föld alatt volt egy titkos komplexum, komplett bombázó századok bújtak el, és ha kell, kirajzanak mint a földbe fészkelt darazsak. Ha mindez nem lenne elég, egyesek tudni vélik, hogy atomrakétasilók is vannak a földbe beásva.

Ebből kiindulva a roswelli ufó is biztos létezett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.