2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

DIY lakás berendezés projekt 2011

A projekt kezdetekor, és később is ígértem, hogy készül egy részletes bemutató, és minő csoda, elkészült!

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények

2011 nyarán végre sikerült eladjuk régi lakásunkat, és ki is néztünk egy szép, új lakást. Ehhez kapcsolódó történetet már megírtam ebben a cikkben, sajnos nem túl sok öröm maradt ezek után.
Ettől függetlenül az örömteli barkácsórákról azért azt gondolom, megéri pár szót ejteni.

Még a vételi-eladási tranzakció előtt körvonalazódott előttünk, hogy bár a régi lakásunk bútorai sem csúnyák, nem tartjuk meg a bútorokat, mert nem praktikusak.

Nyilván a konyha marad 1:1-ben

(P:C)(/P)

A nappali sor viszont nem praktikus. Sok porfogó rész van benne, nem megfelelő a mélysége, a tetején kihasználhatatlan hely van, mágneszáras ajtók (a '80-as években nem volt önbehúzó kivetőpánt még)

Ennek örömére úgy találtunk vevőt, hogy megvette a komplett sort is, konyhaszekrényt, mindent a lakással. Csak az ágyat hoztuk át, meg a hűtőket.

Készítettem egy költségvetést is, hogy mit tudunk ráfordítani. Nagyjából a tranzakció után fennmaradó 1.000.000Ft volt a limit, ebből kb 7-800.000Ft jut bútorra, mármint a DIY projektben, és 200-300.000 a maradék (riasztó, szúnyoghálók, két fotel, lámpák).

Az utóbbiak fel is emésztettek 210.000Ft-ot, köszönhetően az épp akciós JYSK foteleknek, a jó riasztó szett akciónak, és a saját lámpa webáruházunknak, ahol bekerülési áron jöttek a lámpák, hát azért így is 45.000Ft volt az összes lámpatest, de ez 9 lámpára elosztva izzókkal együtt (jó fajta energia takarékos izzók) már nem is olyan vészes.

Az már előre látható volt, hogy a projekt csak házi kivitelezéssel oldható meg, lévén egy valamire való bútorgyártó kisiparos egy konyhaszekrényt 110-130.000Ft/fm áron szerel készre. A konyha nettó körhossza 3,6m, tehát a bútor elvinne kb 450-500.000Ft-ot, és akkor még kérdés, hogy egy később majd részletezett spéci fali szekrényt mennyiért tesz hozzá, ami további 1,8fm lenne. Ha ehhez hozzáadjuk a kb 5fm nappali szekrényt és a hálószoba szekrényt, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem 700.000Ft, hanem 1.700.000ft kell majd.

Kell még egy általam csak multimédia állomásnak nevezett szekrény is, ami magában foglalja a TV-t, a számítógépeket, a DVD-t, erősítőt, minden ilyen kütyüt és elektromos szerelvényeit. Erre egy tervem alapján egy bútorgyártó cég magában 97.000Ft ajánlatot adott, ami fele anyag, fele szerelvény. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • DIY kandalló tuning

    A projekt célja: a kandalló kéményének veszteséghőjét szeretném hasznosítani.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.