2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

DIY hangfalépítés

Hogyan csináljunk régi és csúnya hangfalból újat és szépet saját kezünkkel?

[ ÚJ TESZT ]

A hangja

Hallgatózás

Ebbe nagyon nem szeretnék belemenni, egyrészt nem tudom megfelelően leírni (kellő tudás hiányában), másrészt ez teljesen szubjektív dolog.

Az első hallgatózás egy AM sorozatú AKAI-val történt, amivel már éreztem, hogy túlteljesítette az elvárásaimat. A magas tartomány nagyon tetszett így is, hogy a magas felfelé néz. A középrész nekem kellően erős. Dinamikával sincs baj, a mély viszont kevés volt ezzel az erősítővel. Otthon következett egy ROTEL típus (amennyire én tudom, ez egy elég jó márka, egy régebbi darabom van, amit ajándékba kaptam egy ismerősömtől), ezzel sokkal több dinamikája volt, és a mély hangok is megjöttek. Teljesen máshogy szólt, főleg a közép és mély tartományban. Persze, ha egy igazán hozzáértő egyén hallgatná, akinek több százezres vagy milliós rendszere van, valószínűleg lesajnálná, de véleményem szerint nagyon korrekt kis hangja lett.

A mélytől annyira nem féltem, mivel említettem, hogy egy régi bevált ládát másoltam le, csak külsőben térnek el. Ezt egy aktív Wharfedale SUB erősítővel próbáltam, plusz SONY és LG házi-mozi erősítőkkel, melyeknek van aktív SUB kimenete. Ez persze nagyon az alja kategória, és nem is volt olyan mint a Wharfedale-el, de egészen korrekt. Lehetnének gyorsabbak és pontosabbak a mélyei, de egyelőre megfelel.
A ládából készült még egy darab, mert maradt meg bélés és vászon is, plusz hozzájutottam még egy ugyanilyen hangszóróhoz, szintén kedvező áron. Szóval már kettő van. :)

Végszó

Szerintem jól sikerült a csinosítás, elég kellemes lett az összkép.
A fotókért elnézést kérek, ha túl gyatrák, nem vagyok fotóművész, és igazából nem is a cikk írásához készültek, csak szimplán meg lett örökítve a készítés folyamata nagy vonalakban. Nem terveztem, hogy cikket írok róla, de most kapóra jött, mert rengeteg szabadidőm van (mint munkanélküli...).

Ennyi lett volna, remélem van, akinek elnyerte tetszését!
Szívesen fogadok minden kritikát, de azért vegyétek figyelembe amatőr mivoltomat! :)

Daffchy

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.