2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cube U39GT tablet

RK3188, 4 mag, 1920x1280, 2GB RAM, PLS kijelző. Best buy?

[ ÚJ TESZT ]

WiFi, kamera, verdikt

A WiFi vétel lehetne jobb is, ez valószínűleg az alumínium hátlapnak köszönhető. Egy pár fal a tablet és a router között rendesen megtépázza a kapcsolatot. A Lenovo A820 telefonom WiFi szintjét hozza körülbelül, az talán egy pár méterrel tovább bírja. Kapunk Bluetooth 2.1 támogatást, ami nem elhanyagolható szempont egy tablet esetén.

Jöjjön a fekete leves, a kamera. Szerintem az összes tablet kamerája nagyon gyenge, és ez sem képez kivételt. Hiába az autófókusz és az 5 MP, a képek akkor is mosódnak, nem adják vissza a színeket. Lőttem pár tesztképet, nagyjából erre kell számítani.

Az U39GT-ben egy 5200 mAh-s Li-pol akkumulátor teljesít szolgálatot, ami elsőre elég szűkösnek tűnt nekem. Viszont hamar ráébredtem, hogy a 28 nm-es gyártástechnológia és a PMU miatt a tab meglepően jól teljesít.

A teljes feltöltéshez 0-ról 100%-ra körülbelül 4 órára van szükség, és körülbelül 8 órát bír (+-2), folyamatos használat mellett egy töltéssel. Az első merítéses teszt egy 720p MP4 videó lejátszása volt, amivel több mint 9 (!!!) órát ment a tab, így jóval felültejesítette elvárásaimat. Online stream (Twitch.tv) lejátszással is elvolt körülbelül 8 órát, így én teljesen meg vagyok elégedve az akkumulátorral.

Én nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam, úgy gondolom, bőven megérte a pénzét. A tab 189 dollárba került, ami a mai árfolyamon nettó 42 ezer forintnak felel meg.
Ezért a pénzért kapunk egy gyönyörű kompakt tabot egy elképesztő 9”-os FHD PLS kijelzővel és a manapság divatos RK3188 SoC-cal. Bár az akkumulátor elsőre kicsinek tűnhet (emiatt is olyan vékony a készülék), de szerintem bőven túlteljesíti az elvárásokat.

Pozitívum:

Jó minőségű alumínium ház csavarok nélkül
A kijelző
Jó teljesítmény
Remek ár-érték arány

Negatívum:

Kültéren nehezen látható a kijelző
Akkumulátor lehetne nagyobb
Kamerák
WiFi lehetne jobb

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkem. Ez volt az első írásom, így várom a visszajelzéseket, legyen az pozitív vagy negatív. További felmerülő kérdésekre a kommentek között szívesen válaszolok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.