2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Csak passzívan!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mozgó alkatrész nélküli gép építése gyári elemekből, modding nélkül. Vajon megoldható?

[ ÚJ TESZT ]

Alkatrészek

Kb. két hétnyi beszerzési idő után a következő alkatrészek vártak beüzemelésre:

Ház

Cooler-Master 690 II Advanced
Egyrészt megfelel a passzív géphez szükséges feltételeknek, (minden oldalról nyitott, szellős - főleg a tetején) és alsó tápos, azonkívül a nekem fontos extrákat is tudja, úgymint előlapi USB3, SATA dokkoló, felső elhelyezkedésű kezelőszervek. Bár elég sok ház megfordult már a kezeim között, eddig ezzel vagyok a legjobban megelégedve.

Alaplap

Szigorúan Gigabyte (MSI szállt már el a kezeim között, Asrockkal 2x is befürödtem) és Z77, így lett a válaszottam egy GA-Z77-D3H.

Processzor

Eredetileg egy i7-3770T jelű procit akartam, de mivel nem sikerült egyet sem felhajtani, így maradt a beszerezhető ár/érték arányban elég jó i5-3570K

Processzor hűtő

Na, ezen sokat gondolkoztam, de nem találtam olyan megoldást, ami gyárilag a passzív üzemre lett kitalálva és kies hazánkban is kapható, végül lesz ami lesz alapon rendeltem egy Cooler Master Hyper 612S hűtőt.

Memória

Corsair 1600MHz, 2x4 GB Low Profile (vagyis alacsony profilu modulok, mert nem akartam látatlanban sem olyasmibe belefutni, hogy nem fér el a memória a proci hűtőtől).

Háttértár

Samsung 830 SSD, 128 GB - erről a sorozatról nagyon jókat olvastam (többek között a Prohardveren is) és mivel eddig is egy 200-as SATA-t használtam a régi gépben, várhatóan elég lesz a mérete is. (És a 256-os nagyon drága még ;))

Táp

Seasonic 460x - ez volt arányaiban a legdrágább komponens, de mindenki ezt ajánlotta és a moduláris kiosztás + a ventilátor nélküli felépítés meggyőzött.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.