2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Cougar 300M – a mostoha-iker

Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, összegzés

Szoftver

Az Alcor legnagyobb hiányossága a szoftver volt. Nem lehet a gombjait átbindelni, és a világítását kikapcsolni. A Cougarnál ezzel sincs probléma. A hozzá adott szoftver mindent tud, amit elvárunk tőle.

Az egér a beállításokat megjegyzi, így a szükséges beállítások elvégzése után mehet az uninstall. Három profilt képes egyszerre elmenteni és használni, de a szoftver jóval többet tud kezelni, fájlba exportálni, visszatölteni.

A Performance lapon beállíthatunk max. 2 DPI-fokozatot, melyek között on-the-fly váltogathatunk, és egy plusz Sniper DPI fokozatot is használhatunk. A polling rate állítása is itt kapott helyet, néhány Windows-beállítás mellett.

A Key Assignment fülön értelemszerűen az egér gombjait állíthatjuk tetszőlegesen, mindenféle alap és speciális egér-, Windows-funkcióra, makróra. A makrót elemenként beállítani nem tudjuk, csak felvenni, a köztük eltelt időt tudjuk csak szerkeszteni. Számomra szokatlan, hogy az egérmozgást is képes felvenni és visszajátszani.

A Lighting Control tab elég szegényes, csak a két pici LED fényét változtathatjuk folyamatosan égőre vagy pulzálóra, a színe pedig a teljes 24 bites RGB skálán bármire állítható. Természetesen ki is kapcsolhatjuk.

Értékelés

Nagy meglepetést nem kell várni, mivel előre beharangoztam: a forma és a szenzor ugyanaz. Ezen kívül ami az Alcorban rossz, a Cougar szinte mind javította, de számos erényét elrontotta.

++ Szenzor
+ Görgetés

o Fő gombok
o Görgő lenyomása
o Szoftver

- - Kábel
- Talpak
- Kérdéses, lötyögős görgő
- Nagyobb tömeg

Összességében szerintem ez az egér akár ajánlott is lehetne... de ugyanennyiért az Alcor jobb. Ha az Alcor valamelyik hibáját nem tudnád elviselni, akkor fontold meg a Cougar 300M-et.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.