2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Clevo D900F - hordozható Nehalem

Az egyik top barebone notebook gyártó új, játékra tervezett masinával jelentkezett...

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítők és végszó

A kijelzőt és VGA-t (valamint még pár apróságot, például a webkamerát, beépített Intel® PRO/Wireless 5300 802.11 a/g/n Wi-Fi kártyát és a Bluetooth modult) kivéve szinte az összes alkatrészt magunk választhatjuk ki vásárláskor, ha nem tetszene az alap összeállítás. A választható lehetőségek boltonként változnak, de néhány esetet kivéve csaknem mindenhol ugyanazokat kínálják az eladók. Így akár kérhetünk az alap DVD-RW helyett Blue-Ray olvasót vagy írót is, több HDD-t, több memóriát, vagy ha nem tetszene az integrált 5.1 támogatású Realtek High Definition Audio akkor kérhetünk jobb minőségű hangkártyát is.
A mellékelt 12 cellás Lithium-Ion akkumulátor terhelés mellett ~35 percig bírja (idle ~ 1 óra), ezért ha fontos, hogy hosszabb ideig tudjuk konnektor nélkül használni gépünket, választhatunk hozzá vásárláskor még egy 12 cellás akkumulátort tartalékként.
Természetesen vehetünk hozzá TV Tuner kártyát is vagy akár még ViDock2-t is benne egy 512MB DDR3-al szerelt ATi Radeon HD4670 videokártyával, ezzel is tovább növelve a gép teljesítményét! Operációs rendszer és a hordtáska is bolttól függ, valahol alapból nem jár hozzá, de valahol már benne vannak a kezdő árban.
Talán egyetlen "hibája" az idle módban halk, de játék közben már picit hangos hűtők mellett az ára, ami sajnos magyar tárcának elég borsos, mivel az alap konfiguráció, azaz Core i7 920 CPU-val, 3 GB RAM-al, 250GB 5200RPM HDD-vel és természetesen GTX280M VGA-val (de mint mondtam, ez boltonként változhat, kivéve a VGA-t és a kijelző felbontását, mert az mindenhol ugyanaz) ára az Egyesült Államok területén $2232.00, Európa területén £1799.00 / €1.949,00 körül kezdődik. Ezt és a zajt leszámítva egy remekül összerakott nagy teljesítményű gamer szörnyeteg, amivel LAN partykon könnyen lehet alázni.

PRO
+ Intel Core i7
+ erős VGA
+ masszív, strapabíró ház
+ 12GB RAM és akár 1,5 TB háttértár
+ halk hűtők idle állapotban...

KONTRA
- ... amik terhelés alatt már hangosak
- terhelés alatt rövid akku idő
- az előző modellhez képest eggyel kevesebb VGA
- nehéz (főleg 3 HDD és az adapterrel)
- magas ár


Darth_Revan

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.