2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Clevo D900F - hordozható Nehalem

Az egyik top barebone notebook gyártó új, játékra tervezett masinával jelentkezett...

[ ÚJ TESZT ]

A külső és portok

A Clevo szereti a korábbi laptopjainak a házát minimális átalakítással felhasználni az új modelljeikhez, így a D900F külseje sem okoz nagy meglepetést, hisz a 2007-ben megjelent D901C picit átalakított házát használja. Ez a jó minőségű anyagból kitűnően összeszerelt, 39,37 x 29,85 x 5,97 cm méretű szörnyeteg az akkumulátorával együtt 5,24 kg súlyt nyom.

Elől kapott helyett az S/PDIF kimenet, a Line bemenet, valamint a mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet.

Bal oldalt található a full HD képes HDMI kimenet, e-SATA, S-Video kimenet, Modem, Firewire, Expresscard, optikai meghajtó és a kártyaolvasó.

A gép jobb oldalán pedig megtalálhatjuk a 4 db USB 2.0 csatlakozót és a Kensington zárat.

Hátul található a CPU hűtés kivezetése, a töltő csatlakozója, DVI kimenet és alatta a CPU hűtésének 2. kivezetése, valamint a videokártya hűtésének a 2 kivezetése (melyek közül a bal oldalihoz tartozó ventilátor alatt volt található a a D901C-ben a másik VGA, de itt a chipset és 2 RAM modul kapott helyet).

A numerikus résszel ellátott billentyűzet bal és jobb oldalán találhatóak a hangszórók. A billentyűzet felett pedig a ledek és gyors gombok mellett a kék színű bekapcsoló gomb. (A 3. RAM foglalat a másik kettővel ellentétben a billentyűzet alatt kapott helyet)

Mivel ez a gép játékosoknak készült, így nem maradhattak ki a felhasználó által programozható, játékokban használható gyors gombok sem, melyek a billentyűzet bal oldalán a hangszóró alatt kaptak helyet.

A 17" (16:10) WUXGA (1920x1200) kijelző, felette pedig a beépített 2.0 vagy 3.0 (bolt függő) MPixel webkamera.

Azért maradt üresen a gép tetején a márkajelzés, mert forgalmazónként (sőt akár boltonként is) változhat, mivel a Clevo nem szabja meg az eladóknak, hogy milyen márka és típus megnevezés alatt adják el a terméküket, így nem csak országonként, de akár még egy országon belül is előfordulhat, hogy ugyanaz a laptop teljesen más néven található meg a különböző boltokban. A néven és típus megjelölésen kívül azonban nincs semmilyen más különbség közöttük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.