2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

CD-k boncasztalon!-5

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sziasztok!! Előszó: Először is elnézést kell kérnem, mert régóta nem jelentkeztem új írással, ugyanis,...

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok!!

Előszó:

Először is elnézést kell kérnem, mert régóta nem jelentkeztem új írással, ugyanis, pár elég komoly problémával küszködtem amik megnehezítették az írást és minden egyéb mást is, ám most úgy látszik kezdenek eloszlani a viharfelhők és tisztul az ég, semmi akadálya annak, hogy újra írjak. Viszont nem mehetek el szó nélkül a problémáim mellett és ezen gondok begyes részeit megosztom veletek....egy CD-n keresztül, vagyis annak tartalmán keresztül. A banda debütáló albuma részben azokat a gondokat boncolgatja amivel én is/mi is küzdöttünk és úgy látszik eredményesnek bizonyult a harc....:

Boys Like Girls: Boys Like Girls

Bandatörténet:

Boys Like Girls egy amerikai banda a Massachusettsi Bostonból. A banda, Cute Is What We Aim Forral, Hit a Lights és Butch Walker-rel utazott. 2006 augusztusában adták ki a bemutatkozó albumukat, Boys Like Girls címen, a Columbia Records/Red Ink-en keresztül. Ők voltak azok akik, a Your Summer Tour 2008-on léptek fel, nemrég pedig a Good Charlotte-tal egyetemben utaztak az U.S.-en keresztül. A Boys Like Girls-öt 2005 utolsó hónapjaiban alakították, mikor az énekes/gitáros Martin Johnson egy pár dalt fel akart venni. Beszervezte Bryan Donahue basszistát és John Keefe dobost, akiknek már volt egy-egy bandájuk. Keefe szólógitáros, Paul DiGiovanni-t, hozta el magával, akivel egy rövid demót tudtak felvenni. (furcsamód kiderült róluk, hogy ők távoli rokonok). A banda hamarosan egy oldalt nyitott a PureVolume oldalán, ahová feltöltötték a The Great Escape egy durva demóját és a Thunder c. számuk egy akusztikai változatát. Az év végéig a banda, az oldalra feltett számaikkal vezettek a Top Unsigned Artists-on. Végül az együttes leszerződtette Matt Galle ügynököt és Matt Squire producert, így beindult a gépezet és egyre többen ismerték meg őket. Az ő támogatásukkal a Boys Like Girls megkezdte az első országos körútjukat, 2006 februárjában. Az egy hónapos vállalkozást követően a csoport azonnal bevonult a lemezstúdióba, hogy Columbia Records/Red Ink.-nál vegye fel a bemutatkozó albumukat. Amint az albumot felvették, a Boys Like Girls hatalmas körutakra indult, köztük a Cute Is What We Aim For-ral, ami olyan jól sikerült, hogy Butch Walker-rel elkezdték felvenni az első zenei videójukat, Hero/Heroine címmel. 2008 júliusában, több mint 580,000 eladott lemezzel az Egyesült Államokban hatalmas sikerre tettek szert. Számaik témái általában a serdülő tinédzserekkel foglakozik, az ő kapcsalotaikkal a szüleikkel, a drogról és hasonlókról. (Dance Hall Drug és Hero/Heroine c. számuk) Az év hátralevő részét Spitalfield-del töltötték és több turnéra is mentek (Tornado Tour), ahol együtt zenéltek a The All-American Reject-tel, a Motion City Soundtrack-kel, és a The Format-tal.
2007-ben kiadták az albumuk második klippjét, a The Great Escape-et ( sokáig 9. helyezett volt a Pop 100 rabglétráján),cközben 2007. február 22-énv közreműködtek a Jimmy Kimmel Live-on, és végül 2007 áprilisában először léptek fel a Billboard 200 –on a Hellogoodbye-jal és számos egyéb körúton és részt vettek. 2007 közepén, a banda részt vett az éves Vans Warped Tour-on. A következő hónap-ban, pontosan 2007. augusztus 20-án szerepeltek a The Buzz nevű rádióadásban. Majd bejelentették, hogy egész szeptemberben világkörüli turnéra mennek és olyan nagyvárosokban léptek fel, mint Japán, U.S., U.K. és Valencia. A Banda olyan együttesekkel játszott együtt mint pl. Cute Is What We Aim For, Kids In Glass House, We The Kings, At Six és a The Red Jumpsuit Apparatus. A banda Read Between The Linest címen DVD-t adott ki 2008. november 4-én.
Az AT&T Blue Room irányításában Martin Johnson azt mondta, hogy hamarosan elkezdik felvenni az új albumukat, és ez remélhetőleg kint lesz a 2009-es első negyedévében. Ezen olyan számok lesznek hallhatóak, mint a ’Heavy Heart’ , ’Kill’ és ’Free’, valamint több más szám.

Tagok:

Martin Johnson - vokál, gitár
Paul DiGiovanni - szólógitár
Bryan Donahue - basszusgitár, vokál
John Keefe - dob

Boys Like Girls:

Első albumhoz képest igen erőteljes, jól kidolgozott számokról beszélhetünk. Ennek valószószínüleg az a töménytelen mennyiségű turnézás lehet az oka, ami ezt az albumot megelőzte és így megfelelő háttérrel vághattak bele a korong készítésébe. Témája a tinédzserek élete, mindennapjaik, a szüleikhez, hozzátartozóikhoz és másokhoz való viszonnyuk. Hangot adnak a fiatalok drogozási és italozási szokásaikról (Hero/Heroine). Rock bandához híven pörgős, ütős számok találhatók az albumon. Egyes számokban nagyon durva a basszus (Up Against The Wall), ami nagyon tetszik bennük. Itt is szépen vannak válogatva a számok egy durva, egy dallamosabb rész, majd egy líraibb szám és mikor épp nem várnád újra belecsapnak a lecsóba. Fiatal létükre nagyon jól nyomják, rengeteget koncerteztek az album előtt és utánna is, így megfelelő rutint szereztek. 1. klippük a Hero/Heroine c. számhoz készült, ami már a címből is mutatja, hogy itt bizony a drogról lesz szó és tényleg. A fiatalok bulizása, ami bár kultúráltan kezdődik, majd drogokba és hányásba torkollik, nagy vonalakban ennyi. Ez után még 2 klippük jött ki The Great Escape és Thunder címekkel. Tényleg nagyon átgondolt és a lemez végigvezet "egy bulizó srác vagy épp csaj napján", ami egy csendes nyugodt reggelből átcsap egy vad, bulizós éjfélbe (Five Minutes To Midnight). Végignézhetjük egy vidám fiatal bulizását, majd a drogok és italok után az "összetörését" (Broken Man).

Számlista:

1. Up Against The Wall
2. The Great Escape
3. Five Minutes to Midnight
4. Hero/Heroine
5. On Top of the World
6. Thunder
7. Me, You and My Medication
8. Dance Hall Drug
9. Learning to Fall
10. Heels Over Head
11. Broken Man
12. Holiday

Összegzés:

Egy nagyon jó banda. De tényleg. Aki szereti az ilyesfajta zenét (dallamos rock), annak kötelező és aki csak kíváncsiság képpen hallgatná meg, annak is jó alternatíva lehet. Kevés általam ismert együttesről tudnám elmondani, hogy teljesen új bandaként, debütáló albumuk ilyen gondokat mutat meg, mint a drog és az italozás vagy hasonló. És itt nem arról van szó, hogy lebeszélni vagy épp rábeszélni (:D) akarnának ezekre, egyszerűen megéneklik és ránk bízzák, hogy miként döntünk elfogadjuk avagy megtagadjuk ezeket. Épp ezért tetszik ennyire ez a banda, a mellett, hogy tényleg jó a zenéjük!!

Linkek:

- Thunder
- Hero/Heroine
- The Great Escape
- Up Against The Wall
- Dance Hall Drug
- ÉS: Holiday hozzá LYRIC

(Forrás: Wikipédia)

folyt. köv....

Előzmények

  • CD-k boncasztalon!-4

    Üdv!! Előszó: Már az első cikkemben is megemlítettem, hogy én igazából a punkosabb zenéket kedvelem, így...

  • CD-k boncasztalon!-3

    Üdv Mindenkinek! Előszó: Ezt a bandát még 2 évvel ezelőtt mutatta nekem egy kedves barátom és azóta...

  • CD-k boncasztalon!-2

    Mai tesztünk alanya egy Amerikai punk-rock együttes, akik eléggé érdekes zenét játszanak...

  • CD-k boncasztalon!

    Egy olyan sorozatot indítanék, amelyben a különböző zenei CD-ket boncolgatnánk, elemeznénk...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.