2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Brainwavz Beta

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy friss fülhallgatógyártó olcsó terméke. Vajon fel tudja venni a versenyt kategóriatársaival?

[ ÚJ TESZT ]

Teszt, összegzés

Tesztkörnyezet: Technics SU-VX500 erősítő JACK-RCA átalakítóval számítógépre kötve

David Guetta – Gettin Over You – 884 kbps FLAC
Végig dominálnak az énekhangok, a basszusok nem szakítják le a fejemet, de rendesen megvannak, a mélynek a felső és középső tartománya kicsit tompa.

Guns N’ Roses – Welcome To The Jungle – 884 kbps FLAC
Szépen elkülönülnek a hangszerek, a gitár hangja dominál végig, az énekhang szép tiszta, de lehetne részletesebb.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit – 320 kbps MP3
Ennél a zenénél nagyon elemében van a Beta. A dob és a gitár egyaránt teret kap, és mellé az erőteljes énekhang teszi fel az i-re a pontot. Nem találtam kivetnivalót.

Johnny Cash – The Ultimate Best Of komplett album – 320 kbps MP3
Az akusztikus gitár sajnos nem hangzik olyan jól ezen a fülhallgatón, mint az elektromos, de az ének szépen, tisztán hallatszik, a középtartomány is kellemes hangú.

Caro Emerald- Back It Up – 320 kbps MP3
A magas tartományok is hozzák az elvárt szintet, tiszták, bár nem túl dinamikusak. A közép kellően részletes, a mély kicsit puha.

Nena - 99 Luftballons - 320 kbps MP3
Ennél a számnál jóval dominánsabb a női énekhang, mint az előzőnél, ez jobban is tetszik a fülhallgatónak. A magas is dinamikusabb, de még mindig nem az igazi. A dobon kívül elvesznek a háttérben lévő hangszerek.

Dubstep- Mr. Gasparov 1975- 320 kbps MP3
Nem erőlködik a basszus, szépen kiadja magából, de azért a Beta nem itt érzi otthon magát. A háttéreffektek sokkal jobban hallhatók, mint más fülhallgatók esetében.

Összességében a Betát azoknak ajánlom, akik a zenei téren mindenevők, de mégsem szeretnének sokat fülhallgatóra áldozni.

A "márkás" vetélytársak közül a Sennheiser CX-200 Street II jönne ki talán az árából, ami szerintem minden szempontból egy rossz vicc, de egy CX-300-zal szemben sem húzná ez a rövidebbet. Egyetlen komolyabb ellenfelének a Superlux HD-381(B)-t látom, ami szintén jóval mélyebb zenékre kitalált fülhallgató.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.